Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кметът на Созопол Тихомир Янакиев откри Международния франкофонски фестивал "Солей"

Кметът на Созопол Тихомир Янакиев откри Международния франкофонски фестивал "Солей"

Вижте програмата за оставащите дни.

В събота бе даден официален старт на франкофонския фестивал в Созопол, в който тази година участие взимат посолствата на Азербайджан, Албания, Гърция, Грузия, Португалия, Република Северна Македония, Румъния и Франция.

Организаторът на Фестивала, който се провежда под патронажа на вицепрезидента на Република България Илияна Йотова, Александрина Исайлова от сцената на летен театър "Аполония" благодари на всички приятели на "Солей", които са дали всичко от себе си, за да се проведе той. Специални благодарности изказа към Тихомир Янакиев, а на Мария Вълчева от културния отдел връчи букет.


Снимка: Община Созопол

Ежегодната награда за особени заслуги бе връчена на Станислав Губеров, а за почетен директор на Фестивала, за вложената енергия и постигнатите резултати, свързани с паметника и изложбата на Гунаропулос, бе обявена арх. Радост Георгиева. "Наша е отговорността да пренесем във времето всички културни пластове на нашия красив град", каза тя след като получи статуетката.


Снимка: Община Созопол

"Щастлив съм, че на откриването на 12-тото издание на Фестивала, двама наши съграждани носят почетните награди. Това показва, че ние созополчани имаме дух, който се е предавал през вековете като една традиция. Устойчив дух, който е културен носител и който се надявам да бъде съхранен във времето", обърна се Тихомир Янакиев към присъстващите на официалната церемония. Той благодари на Александрина Исайлова за положения труд и обогатяването на културния живот на град Созопол, а и на цялата страна, след което официално откри 12-тото издание на Международния франкофонски фестивал "Солей".

Вечерта продължи с музиката на магнетичната Йорданка Христова.

Ето и програмата за оставащите дни:

05.06.2023г. (Понеделник)

1.Официално откриване на изложбата ,,90 години Air France”. Изложбата се организира със специалното съдействие на официалното представителство на Air France в България.
Начало: 17.30 ч.
Място: Етнографски музей, гр. Созопол.

2.Официално откриване на изложбата ,,Моите тридесет стъпки към приятелството“. Авторска изложба на Ивелина Кунчева и документално интервю със Силви Вартан.
Начало: 18.30 ч.
Място: Художествена галерия, гр. Созопол.

3.Официално откриване на изложбата ,,Цветовете на албанците“. Изложбата се организира със специалното съдействие на посолството на Албания в България.
Начало: 19.30 ч.
Място: Художествена галерия, гр. Созопол.

4.Модерен балет. Солисти: Ерта Сина и Амбер Дема (Албания).
Начало: 20.30 ч.
Място: Художествена галерия, гр. Созопол. 

06.06.2023 г. (Вторник)

1.Официално откриване на изложбата ,,Исторически страници на Азербайджан: 105 години от създаването на Азербайджанска демократична република“. Изложбата се организира със специалното съдействие на Центъра за азербайджански език и култура към СУ ,,Св. Климент Охридски“.
Начало: 18.30 ч.
Място: Музеен център „Старият Созопол”, гр. Созопол.

2.Концерт джаз музика ,,Nous sommes là“. Нина Сталева – флейта, Димитър Льолев – саксофон, Илко Градев – акордеон, Деси Андонова – Вокал, Емил Пехливанов – Барабани, Морган Арно – вокал/пиано.
Начало: 20.00 ч.
Място: Летен театър „Аполония”, гр. Созопол. 

07.06.2023г. (Сряда)

1.Официално закриване на Международния пленер „Солей“. Изложба от творби на участниците в пленера.
Начало: 12.30  ч.
Място: Комплекс ,,Green Life Resort’’.

2.Официално закриване на Дванадесетия Международен Франкофонски Фестивал ,,Солей’’.Камерен концерт ,,Класиката е жива“, солисти от Симфоничния оркестър на БНР.
Начало: 20.00 ч.
Място: Археологическия музей, стария град в Созопол.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега