Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Над 15 000 души протестират в "Поход на справедливостта" в София

Над 15 000 души протестират в "Поход на справедливостта" в София

Още преди 11 часа днес студенти започнаха да се събират пред стълбите на Ректората на Софийския университет за участие в общонационалния протест. Протесното шествие обиколи центъра на столицата, събра хиляди недоволни от правителството граждани и поиска оставка за пореден път.

Още преди 11 часа днес студенти започнаха да се събират пред стълбите на Ректората на Софийския университет за участие в общонационалния протест. Протесното шествие обиколи центъра на столицата, събра хиляди недоволни от правителството граждани и поиска оставка за пореден път. Не липсваха провокации, а гвоздеят на програмата беше подписаната от "Пламен Орешарски" оставка, съобщава bTV.

Възпитаници на УНСС, ТУ и ЛТУ потеглиха на протестно шествие. Официално походът започна в 11 ч пред Ректората на Софийския университет. С него студенти и преподаватели отбелязват 24-ата годишнина от падането на комунистическия режим в България.

Ивайло Динев от "Ранобудните студенти" заяви: Преди 18 дни окупирахме най-голямата аудитория в университета. С окупацията започна освобождаването на България. Ние нямаше да устоим, ако не беше подкрепата ви.   „Протестът вече е успял и продължава да успява с всеки ден. Протестът успява всеки ден, в който се боят да минат през главния вход, а минават през страничния; успява всеки ден, в който за тях е по-трудно, а ние дишаме по-свободно”, каза един от участниците в шествието.

Издигнат беше голям плакат с надпис "Будните оставаме, вие си отивате". Студентите скандираха "Оставка", "Събудете се", "Емигрирайте", "Червени боклуци". Много от хилядите присъстващи развяваха български знамена. Първите пловдивски студенти пристигнаха в София, за да подкрепят националния протест в столицата. Към първоначално дошлите студенти се присъединиха и представители на Медицинския университет. Преди дни ВУЗ-ът проведе вътрешен референдум и на него студентите гласуваха да няма окупация на университета.

Представители на Великотърновския и Американския университет в Благоевград също дойдоха на протеста.От Ректората шествието, в което около 12 ч вече участваха около 15 000 души, пое към Народното събрание и Министерския съвет с мощни скандирания "оставка".

Пред Министерски съвет „Ранобудните студенти” обявиха, че Пламен Орешарски е окупиран и трябва да подпише своята оставка. Секунди след това имаше и пърформанс: оковалият във вериги премиер подписа оставката си на голям плакат, а България ( момиче, облечено в цветовете на националния флаг) беше освободено от оковите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега