Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Над 28 000 са жертвите на трусовете в Турция и Сирия, очакват броят да нарасне двойно

Над 28 000 са жертвите на трусовете в Турция и Сирия, очакват броят да нарасне двойно

Ситуацията със сигурността се очаква да се влоши, тъй като хранителните доставки намаляват, заяви един спасител. Турският президент заяви, че ще използва извънредни правомощия, за да накаже всеки, който нарушава закона

Безредици в Южна Турция попречиха на спасителните усилия на няколко места след смъртоносното земетресение в понеделник, съобщиха три спасителни групи, цитирани от Би Би Си. Броят на жертвите в Турция и Сирия надхвърли 28 000 души, а надеждите да се открият още оцелели намалява въпреки няколкото случая, определени като истинско чудо.Германски спасители и военни от австрийската армия поставиха на пауза издирвателните операции в събота, позовавайки се на сблъсъци между неназовани групи.

Ситуацията със сигурността се очаква да се влоши, тъй като хранителните доставки намаляват, заяви един спасител. Турският президент заяви, че ще използва извънредни правомощия, за да накаже всеки, който нарушава закона. Говорител на австрийската армия заяви рано в събота, че сблъсъци между неидентифицирани групи в провинция Хатай са принудили персонал от силите за реакция при бедствия на въоръжените сили на Австрия да потърси убежище в лагер с други международни организации.

Броят на жертвите от мощните земетресения в Турция, засегнали и съседна Сирия, може да нарасне двойно или дори повече, заяви междувремено ръководителят по хуманитарните въпрос към ООН Мартин Грифитс, който посети турския град Кахраманмараш, близо до епицентъра на труса с магнитуд 7,8, предаде АФП.

Сега броят на жертвите в Турция и Сирия е общо 28 191. "Сигурен съм, че този брой ще се удвои или дори ще нарасне още повече", заяви Грифитс пред "Скайн нюз". "Все още не сме започнали действително да броим умрелите", допълни той.

Източник: БНР
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега