Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Над 330 места за настаняване са подпомогнати по програмата „Отново заедно“

Над 330 места за настаняване са подпомогнати по програмата „Отново заедно“

Сред предпочитаните дестинации за ваканциите са Китен, Албена, Златни пясъци, Слънчев бряг, Банско, Приморско. Има групи, посетили Несебър, Пампорово, Свети Влас, Шкорпиловци, Боровец, Царево, Чепеларе, Трявна и др.

Повече от 330 хотела и места за настаняване са подпомогнати по програмата „Отново заедно“. Те се намират както по Черноморието, така и в планински населени места и курорти, съобщават от Министерството на туризма. 

Учениците, пътуващи по програмата са отсядали основно в три-звездни места за настаняване, като те са общо 149. Следвани са от хотелите с две звезди - 100, а тези с четири звезди са 83. Сред избраните за ученическите лагери места за настаняване има и 5 звездни хотели. Сред предпочитаните дестинации за ваканциите са Китен, Албена, Златни пясъци, Слънчев бряг, Банско, Приморско. Има групи, посетили Несебър, Пампорово, Свети Влас, Шкорпиловци, Боровец, Царево, Чепеларе, Трявна и др.

До момента общо одобрените училища, които са кандидатствали по програмата, са 769, включващи  20 900 ученици и 2178 учители. Изразходените средства са  11,183 млн. лв. Предвиденото финансиране по мярката е 15 млн. лв., които се отпускат от националния бюджет. Програма „Отново заедно“ е насочена към подпомагане на туристическия бранш за преодоляване на последиците от пандемията и възстановяването му от кризата. Резултатите до момента показват, че заложените цели се постигат и ефектът от нея е осезаем. 

Заради променящата се епидемична обстановка и с грижа за здравето на децата, в началото на седмицата Министерството на образованието и науката обяви, че спира приемането на заявки за участие в Национална програма „Отново заедно“. Средствата, предвидени за мярката, които все още не са използвани, остават, за да бъдат изразходени в подкрепа на туристическия сектор.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега