Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Над 750 сигнала са подадени на тел. 112 заради бурята в София

Над 750 сигнала са подадени на тел. 112 заради бурята в София

Падналият дъжд достигна количества между 50 и 60 л/кв.м в отделните райони.

Над 750 сигнала са подадени на тел. 112 заради бурята, която се разрази тази нощ в София. Падналият дъжд достигна количества между 50 и 60 л/кв.м в отделните райони. Регистрирани са над 430 локални наводнения.

Общо 28 екипа на СДПБЗН със 140 служители са реагирали на сигналите, информира директорът на столичната пожарна старши комисар Веселин Гетов тази сутрин. По думите му, първите сигнали започнали да пристигат около 21:15 часа и продължили да постъпват през цялата нощ.

"За броени минути два екипа се отзоваха на сигнал за паднал покрив, засегнат от мълния, един човек е леко пострадал. Приоритетно пожарникарите оказваха съдействие за отводняване на сутеренни помещения в болнични заведения. Оказана е помощ на закъсали автомобили и автобуси на градския транспорт. Екипите работиха по отводняване на метростанции, улици, подлези, заведения, приземни етажи и мазета", допълни ст. комисар Гетов.

Перловската река излезе от коритото си и наводни булевард „Евлоги и Христо Георгиеви“, заради което временно беше спряно движението. Наводнение предизвика и Владайската река, която излезе от коритото си в района на кварталите „Орландовци“ и „Бенковски“. Около 4.30 часа обстановката в столицата започна да се нормализира.

Към момента два екипа на СДПБЗН продължават единствено отводняването на две сутеренни помещения. Метрото функционира нормално. Градският транспорт също.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега