Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Награждават най-добрите ученически стихотворения, посветени на Бургас

Награждават най-добрите ученически стихотворения, посветени на Бургас

На събитието са поканени Стефан Диомов, Тони Димитрова, Роза Боянова, кметът Димитър Николов и други поддръжници на инициативата.

На 17 май, вторник, от 17 часа, в зала „Петя Дубарова“ на Културен център „Морско казино“ ще бъдат връчени грамоти и награди на първенците в конкурса „Моят град Бургас“. Организатор на събитието и автор на инициативата е доц. д-р Захарий Дечев. 

Конкурсът е за написване на стихотворение за града. Участниците в дебютното му издание са повече от 40, все ученици от прогимназиите, 5-7 клас.Наградата за първо място е композиране на песен. Победителят е определен по-рано. Дори вече е готова песента по неговия текст! Автор на музиката е обичаният бургаски педагог и диригент Милена Добрева. 

Готовата песен ще бъде изпълнена за първи път от нейните прочути възпитаници от хор „Фортисимо“ на предстоящата церемония на 17 май.Там ще присъстват и всички отличени деца, автори на стихотворения за Бургас, за да получат наградите си. Те са осигурени от „Елкабел“ - Бургас. На събитието са поканени Стефан Диомов, Тони Димитрова, Роза Боянова, кметът Димитър Николов и други поддръжници на инициативата.

„Бургас няма достатъчно песни, посветени на града. Затова стимулирахме децата да проявят творчество, да освободят въображението си и да създадат вълнуващи стихотворения. Тази първа песен, която ще представим, е от децата за децата на Бургас!“, казва отец Захарий.Със следващи издания на конкурса ще се създават още песни, като целта е да бъдат събрани достатъчно за издаване на диск.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега