Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Най-добрите майстори на билярда в Източна Европа идват в Бургас

Най-добрите майстори на билярда в Източна Европа идват в Бургас

Виртуози на щеката от Източна Европа ще мерят сили в Бургас на 13-ти и 14-ти юли в сградата на Държавна Опера. Международният турнир по билярд „Dynamic Best of the East” стартира на 10.00 часа на 13-ти юли.

Виртуози на щеката от Източна Европа ще мерят сили в Бургас на 13-ти и 14-ти  юли в сградата на Държавна Опера.   Международният турнир по билярд „Dynamic Best of the East” стартира на  10.00 часа на 13-ти юли.

Състезанието ще събере професионалисти от седем държави. С нетърпение се очаква появата на Шандо Тот – наричан живата легенда в билярда, който към този момент се състезава за Сърбия. Участниците не само ще обменят опит и умения, а ще си разделят награден фонд от 7000 лв., стана ясно на провелата се пресконференция днес.  

„В Бургаската опера ще се играе голяма постановка на един от най-атрактивните спортове - билярда. Нека се знае, че градът ни има дългогодишна традиция в тази игра още от 1970 г.и продължава да се развива“ – с тези дими д-р Лорис Мануелян зам.- кмет по спорт и здравеопазване откри срещата.  

Състезанието ще се играе в дисциплината Пул 10 –та топка, която задължава играча да обяви предварително всеки свой ход. Паричната награда за първо място е 1050 евро. Останалата сума ще се раздели между най-добрите жена и юноша. В турнира ще вземе участие и 11- годишният Никола Желев. Младата надежда ще представи Бургас и на Европейското първенство за юноши през август.  

Подготовката на всеки играч е индивидуална, тренировките са около 5-6 часа на ден, а качествените състезатели по света предвиждат до 50 хода.   „Община Бургас е отправна точка за бъдещите ни успехи и има голям принос за извоюване на първия медал от Европейско първенство. Бургаските състезатели са с голям потенциал, защото само за 3-4 години постигат завидни резултати“.

Това сподели председателя на Българската билярд федерация Иван Каменарски.   На пресконференцията взеха участие още Веселина Деведжиева -  Директор на отдел “Спорт“ към Община Бургас, Людмил Георгиев – треньор, Станимир Русланов –трикратен шампион на България, Европейската шампионка на България Мария Левова.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега