Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Най-модерният линеен ускорител в България идва в Бургас в края на годината

Най-модерният линеен ускорител в България идва в Бургас в края на годината

Varian Edge е пробив в радиохирургията, който съчетава най-модерните технологии в онкологичното лечение в света. Това е интегрирана система, чрез която се лекуват всички тумори в главата и тялото и която се отличава с прецизност и точност под милиметър.

Най-модерният линеен ускорител в България ще заработи в края на годината в Националната онкологична болница „Дева Мария“ в Бургас. Вече е сключен договорът  за стереотактична система за радиотерапия и радио хирургия Edge на лидерът в производството на линейни ускорители Varian. По данни от производителя, това ще бъде първата инсталация на ултрамодерната апаратура в България. 

„Медицината на 21 век до голяма степен зависи от апаратурата и ние не можем да подходим небрежно към проекта, по който в момента работим. Инвестициите, които правим, ще ни осигурят няколко години работа с най-доброто в световен мащаб, от което големият печеливш ще бъде пациентът. Апаратурата е изключително скъпа, изработва се по поръчка и затова, още преди да сме завършили сградата на Националната онкологична болница, работим по технологичното осигуряване. В момента текат преговори за закупуване на последно поколение ПЕТ скенер, скенер за планиране на пациенти в лъчетерапията, както и ядрено-магнитен резонанс с възможност за планиране на пациенти за лъчетерапия за първи път в България. Договорите ще бъдат подписани в най-бързи срокове, за да може цялата предвидена апаратура да бъде в Бургас в края на годината. Ако с нещо мога да обобщя целия проект, то е, че 2023 година ще изстреля Бургас на първо място при лечението на онкологични заболявания в България“. Това заяви при подписването управителят на университетска болница „Дева Мария“- д-р Христо Якимов.

„С този договор, с който купихме възможно най-добрата апаратура в световен мащаб, сложихме истинските основи на Националната онкологична болница. Надявам се след около година линейният ни ускорител да обслужва пациенти от цяла България и Бургас да стане дестинация за лечение, така както бургазлии в годините търсиха спасение за здравето извън родния град, а дори и извън родината. Искам да благодаря на д-р Якимов и неговия екип - те са хората, които избраха апаратурата след много проучвания и преговори. Аз не съм участвал в този избор и от мен се искаше само да го финансирам. Точно тук е мястото да благодаря и на финансовия директор на болницата - Камал Абумелих, с чието управление на финансите през годините стана възможно това.“, благодари на своя екип и собственикът на университетска болница „Дева Мария“- Семир Абумелих.


Снимка: УМБАЛ "Дева Мария"

Varian Edge е пробив в радиохирургията, който съчетава най-модерните технологии в онкологичното лечение в света. Това е интегрирана система, чрез която се лекуват всички тумори в главата и тялото и която се отличава с прецизност и точност под милиметър. Използва се нова технология за проследяване на тумори в реално време и възможности за управление на движението, подобрявайки както безопасността, така и комфорта за пациентите, като защитава здравите тъкани с точност под милиметъра. 

С тази система раковите тъкани могат да бъдат обработени с високоенергийни лъчи, а здравите органи наоколо да бъдат напълно защитени. Леглото на пациента се движи по 6 оси, което осигурява точността, прецизността и гъвкавостта, необходими за оптимално позициониране и регулиране на пациентите, позволявайки им да се чувстват удобно и да дишат свободно по време на лечението. Линейните и ъглови грешки се коригират автоматично в зависимост от позицията на пациента. Не е нужно пациентите да лежат на масата за допълнителни настройки на позицията имПредимства на радиохирургичното лечение на Varian Edge  са многобройни. 

Радиохирургията Edge може да се използва дори при мозъчни тумори, които не са достъпни за гама нож. Системата лекува тумори и други аномалии без разрез или нужда от възстановяване в болнични условия, за почти половината от времето, в сравнение с други системи. Интегрирана е сканираща система към масата и въртящата се глава, която излъчва лъчите, която автоматично проверява движението и елиминира прекъсванията. Това от своя страна води до по-кратко времетраене на лечението. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега