Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Напомнят на бургазлии за плащането на местните данъци, тече лихва!

Напомнят на бургазлии за плащането на местните данъци, тече лихва!

Община Бургас напомня, че заплащането на данъците върху недвижимите имоти и върху превозните средства, както и таксата битови отпадъци, е установено на две равни вноски през годината. Първата е до 30 юни, а втората до 30 октомври.

Община Бургас напомня, че заплащането на данъците върху недвижимите имоти и върху превозните средства, както и таксата битови отпадъци, е установено на две равни вноски през годината. Първата е до 30 юни, а втората до 30 октомври.

Понеже срокът за втората изтече, нека се знае, че върху всяка просрочена вноска се начислява законната лихва - десет пункта над основния лихвен процент на БНБ. За улеснение на гражданите, Община Бургас предоставя възможност, освен в касовия салон на ул. „Александровска“ № 83, плащания да се приемат и в касите на Териториалните дирекции - ТД „Възраждане“ - к-с „Меден рудник“ /до бл.26/, ТД „Освобождение“ в к-с „Славейков“ /до бл.498, ТД „Изгрев“ в к-с „Зорница“ /бл.47/, ТД „Зора“ – к-с „Лазур“ /ул. „Перущица“ 67/, ТД Долно Езерово, като и в Центъра за информация и обслужване на граждани на ул. „Александровска“ №26.

На посочените места могат да се заплатят задължения към Община Бургас за данък върху недвижимите имоти и такса битови отпадъци; данък върху превозните средства; патентен данък, като е без значение местонахождението на имота, постоянният адрес на задълженото лице или обектът на патентната дейност.

През изминалата година служителите на общинската приходна дирекция предприеха редица действия за санкциониране недобросъвестното поведение на неизрядните длъжници. Освен покани за доброволно изпълнение, масирано се издават актове за установяване на задълженията, а при неплащане преписките се предават за принудително събиране.  

Още нещо важно: До края на текущата година собствениците на нежилищни имоти могат да подадат декларации за определяне на таксата битови отпадъци за следващата година според количеството им. В този срок могат да се подават и декларации от собственици на имоти, които през цялата следваща година няма да бъдат използвани. Бланки на декларации могат да бъдат свалени от сайта на Община Бургас, или получени на посочения адреса на дирекция МПДТР, където става и подаването им. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега