Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Настимир Ананиев, ПП: Да се фокусираме върху нашите бойни дефицити, преди да оправяме чужди

Настимир Ананиев, ПП: Да се фокусираме върху нашите бойни дефицити, преди да оправяме чужди

Има заявени позиции на правителството, министърът на отбраната каза, че няма как да предоставим ракетни установки, тъй като те са стратегически за нашите нужди.

"След като има управляваща коалиция, е редно да има консултации, но искаме да чуем за какво точно става въпрос, защото и в момента България прави много за Украйна". Това мнение изрази  депутатът Настимир Ананиев по повод консултациите на "Демократична България" за изпращане на оръжие в Украйна.

"Ние трябва да бъдем реалисти какво е положението на българската армия, защото след 12 години управление на ГЕРБ войната показа страшно много дефицити. И ние трябва да се фокусираме да оправим нашите бойни дефицити, преди да оправяме чужди. От години използваме еърполисинг, защото а съжаление нашата бойна авиация не е такава, каквато ни се иска да бъде. Би трябвало ракетните ни комплекси да пазят нашите стратегически обекти", каза Ананиев в студиото на "Денят започва".

Има заявени позиции на правителството, министърът на отбраната каза, че няма как да предоставим ракетни установки, тъй като те са стратегически за нашите нужди. Тази тема е важна, но по-важно е да спре войната, допълни той.

По думите му опозицията се опитва да внася напрежение в управляващата коалиция, а фокусът на обществото е бил изместен - тъй като и преди войната страната е била изправена пред кризи.

Относно избора за гуверньор на БНБ - идеята на "Продължаваме промяната" е била срокът за издигане на кандидатури да се удължи с още две седмици, за да може управляващата коалиция да излъчи един общ кандидат, но от ИТН не са се съгласили.

"За мен е важно кандидатурата на гуверньора на БНБ да има профила, който е нужен на една европейска държава. Мисля, че профилът на Андрей Гюров е най-подходящ за тази позиция и се надявам всички колеги да го разберат. При г-н Каримански - за мен гувенрьорът на банката не трябва да е участвал в търговски банки, а г-н Каримански е участвал в малки търговски банки, свързани с имена от прехода", коментира Настимир Ананиев.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега