Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Нефтохимик" спечели Суперкупата по волейбол

"Нефтохимик" спечели Суперкупата по волейбол

Бургазлии пожънаха категорична победа с 3:0 (25:22, 25:23, 25:20) срещу "Хебър" (Пазарджик)

"Нефтохимик2010" спечели Суперкупата по волейбол. Бургазлии пожънаха категорична победа с 3:0 (25:22, 25:23, 25:20) срещу "Хебър" (Пазарджик).

Битката за трофея отбеляза и завръщането на волейбола в България след принудителното прекъсване. Завърна се и публиката - но с ограничение до 50% от капацитета на зала "Христо Ботев", с предпазни маски и спазване на дистанция, информират от пресцентъра на БФВ. А още с началото на мача организаторите от Национална волейболно лига изпратиха специално послание от името на волейболната общественост: "Респект към героите на първа линия".

"Хебър" стартира по-мотивирано и след 3:3 направи 4 последователни точки, откъсвайки се в резултата. "Нефтохимик" обаче бързо овладя ситуацията - пускане на Георги Братоев доведе до 7:9. Впоследствие с отлична двойна блокада на Николай Николов и Георги Братоев бургазлии изравниха, а с последвалия троен блок постигнаха обрат до 11:10. След успешна атака на Денис Карягин "Нефтохимик" дръпна с 2 точки при 14:12. Отлично спасяване с крак на Тодор Алексиев и последвала завършена атака от самия него доведоха до равенство - 14:14. Развръзката в гейма дойде след 21 равни. Карягин блокира атака на Гънтър, а след това завърши и атака за 23:21. При 23:22 след дълго разиграване и поредица отлични спасявания на "Хебър" Илия Петков заби през центъра. Двоен блок на Градинаров и Илия Петков срещу Александър Ляфтов сложи точка на първия гейм 25:22 за "Нефтохимик".

Шампионите поведоха с 6:0 във втория. След три поредни аута при атаки на "Хебър" от Алексиев, Гънтър и Ляфтов, дойдоха лошо посрещане на сервиса на Карягин, успешна атака на Валентин Братоев и блокада на рожденика Илия Петков. Серията приключи с топка в аут при поредния сервис на Карягин. След две грешки на Гънтър - от сервис и в атака, разликата обаче стана 7 точки -8:1. "Хебър" се окопити и намали до 4:8. Технично отиграване на Валентин Братоев по блокадата обаче направи разликата отново 5 точки - 9-4. Разликата намаля до 3 точки след мощна атака на Алексиев през блокадата за 8:11. След нови силни минути за бургазлии обаче отново набъбна до 6 - Алексиев не успя да посрещне коварен сервис на Георги Братоев - 13:7.

Въпреки лошо посрещане на шампионите при 13:8 Миро Градинаров измъкна ситуацията с мощна атака - 14:8. "Хебър" отново заигра силно и започна да стопява преднината на съперника. При 20:16 след успешна атака и много добра блокада Гънтър записа две точки и от 7 разликата вече стана само 2. Теодор Салпаров направи отлични спасявания но след блок на Гънтър топката падна в полето на "Нефтохимик" - 19-а точка за тима от Пазарджик и отново само две аванс за бургазлии. След нови добри изяви на Брадли Гънтър "Хебър" намали аванса "Нефтохимик" до само точка - 22:21. Валентин Братоев направи изключително важно отиграване за гейма - в миг, в който изглеждаше, че сякаш резултатът вървеше към изравняване, той завърши много трудна топка - 23:21. Блокайут на Градинаров и мощна атака по диагонала на Карягин затвориха и втората част в полза на "Нефтохимик" - 25:23.

"Хебър" дръпна 7:3 в третия гейм. След прекъсване от Николай Желязков "Нефтохимик" започна да топи аванса на съперника. При 9:8 за "Хебър" един от лидерите на тима от Пазарджик - Теодор Тодоров, стъпи на крака на Илия Петков, получи контузия и напусна принудително. След излизането му бургазлии стигнаха до 10:10 с атака през центъра на Николай Николов. "Нефтохимик" поведе 13:12 с единична блокада на Георги Братоев.

Шампионите успяха да поведат с 13:12 след единична блокада на Георги Братоев. Атанас Петров взе прекъсване за Хебър. Последното равенство в гейма бе при 18:18. "Нефтохимик" направи три поредни точки. Валентин Братоев бе над всички в края на третия гейм и мача, реализирайки 22-ата, 23-ата и 24-ата точки за "Нефтохимик" с две успешни атаки и дирктна точка от сервис - 24:20. Двоен блок на Градинаров и Николай Николов срещу Спас Байрев сложиха точка на спора - 25:20 и 3:0 за "Нефтохимик".

Министърът на спорта Красен Кралев връчи трофея на супершампионите от "Нефтохимик" в компанията на президента на Българската федерация по волейбол Любо Ганев. Валентин Братоев спечели награда IVECO MVP за най-добър играч на финала за Суперкупата. Той получи чек за 500 лв., връчен му от Николай Йорданов - търговски мениджър на DANUBETRUCK - официален вносител на IVECO за България.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега