Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Несебърският наркобос Митьо Очите вече свободен

Несебърският наркобос Митьо Очите вече свободен

Несебърският наркобос Димитър Желязков - Митьо Очите вече е свободен гражданин. Той е свалил "затворническите одежди" снощи, тъй като е изтърпял наказанието си. Информацията бе потвърдена от правосъдното министерство, съобщи bTV.

Несебърският наркобос Димитър Желязков - Митьо Очите вече е свободен гражданин. Той е свалил "затворническите одежди" снощи, тъй като е изтърпял наказанието си. Информацията бе потвърдена от правосъдното министерство, съобщи bTV.

От телевизията се свързали с Митьо Очите, който обявил, че все още не се е наспал и чака лятото. Добавил също, че няма намерение да бяга в чужбина. Бригадата на Очите бе разбита по време на тройната коалиция. След като влезе в затвора, Желязков се раздели с голяма част от имуществото си, което бе отнето в полза на държавата. Престоят му зад решетките бе изпъстрен със скандали. Той редовно се радваше на домашен отпуск и облекчен режим. Докато бе в затворническото общежитие в Казичане, Желязков си размени юмруци с пернишкия наркобос Стоян Кръстев – Драгановеца.  

Желязков излиза на свобода, след като съдът не уважи искането на прокуратурата наказанието му да бъде удължено. На последното дело срещу него защитата заяви, че той трябва да бъде освободен незабавно. Митьо Очите бе осъден на 4 години и 10 месеца затвор след споразумение с прокуратурата. Той се превърна в първия признал се за шеф на организирана престъпна група за разпространение на наркотици.

Миналата година Върховният касационен съд върна за ново разглеждане последното му споразумение с прокуратурата с мотива, че присъдата е занижена. Тогава срещу Желязков започна нов процес, който да определи общия му престой зад решетките. Прокуратурата поиска присъдата да се увеличи с две години и 5 месеца. Мотивът - осъждан е многократно за тежки умишлени престъпления, а престоят му в затвора не е бил достатъчен, за да го превъзпита.

Желязков, срещу когото има общо 7 приключили наказателни производства, е сключил за три от тях споразумения с прокуратурата. Това му позволи да получи присъда под минимума - 4 години и 10 месеца затвор.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега