Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Неуредени сметки между строител и собственик на имот оставят 80 семейства на улицата

Неуредени сметки между строител и собственик на имот оставят 80 семейства на улицата

200 000 лева да бъдат платени в едномесечен срок за да може законен строеж да бъде завършен. Това иска от собсвеника на строителна фирма зам.-председателката на сдружението срещу имотната мафия в Бургас - Иванка Сотирова.

200 000 лева да бъдат платени в едномесечен срок за да може законен строеж да бъде завършен. Това иска от собсвеника на строителна фирма зам.-председателката на сдружението срещу имотната мафия в Бургас - Иванка Сотирова.

В писмо до "PoligrafF" Стефан Колев, собственик на въпросната фирма пише, че има видеозапис, на който Иванка Сотирова  заплашва, че ако крупната сума не ѝ бъде осигурена от изпълнителите на проекта, ще атакува строителните книжа във всичи възможни институции и ще започне гладна стачка като по този начин ще възпрепрятства довършването на сградата.  

"Фирмата изпълнител на проекта е в напреднал етап от изграждането на жилищна кооперация в центъра на Бургас, за която има всички необходими строителни книжа. От старта на строежа до сега дружеството е спазило всяка буква от Закона. Но от там не са предвидили, че Иванка Сотирова очаква да получи своят дан от строежа, чрез заплахи и ежедневни жалби до съд, полиция, РДНСК. Въпреки активността й жалбите удрят на камък. Бургаския административен съд не намира за основателни претенциите на Сотирова и прекратява делото срещу строителната фирма. Същото се случва и с множеството й жалби до полицията", се казва в писмото на Стефан Колев.

В допълнение се посочва, че като последен ход Иванка Сотирова заплашва с тесни връзки с главния прокурор и гарантира на собственика на обекта Стефан Колев, че от строежа „няма да остане и една нова тухла”, ако не и бъдат преведени парите.  

Спирането на строежа обрича на гибел повече от 80 семейства. Те, заедно с ръководтвото на строителната компания вече са сезирали по случая Бургаска окръжна прокуратура и ОД на МВР – Бургас. Ощетените са решени да излязат на улицата и да предприемат протестни действия.

Междувременно Иванка Сотирова въобще не отрече, че е искала горепосочената сума от Стефан Колев.  "Аз съм си в правото си, че искам моя имот никой да не го докосва. Той (бел.ред. Стефан Колев) първо не си е оправил сметките с мен… след като не си е изчистил отношенията с нас, няма право да строи. Доколкото това, че аз му искам 200 000 лева – това е факт и не го отричам, дори съм му дала едномесечен срок от деня, в който е дошъл той да се разправя с мен", коментира Иванка Сотирова пред "Дарик Радио Бургас".

Кооперацията е била изоставена 18 години, като преди година и половина Стефан Колев я взима, за да я довърши.

"През 1995 година започва строителство на частни кооперации и съседите от двете страни дадоха да им строят кооперация.  В случая сме ощетени с въпросния г-н Колев, където той взе тази кооперация, която бе изоставена 18 години… значи аз се връщам от Англия и разбирам, че той ще започва да строи в този имот и понеже имаме неуредени сметки с предния строител, който е фалирал, имаме решение на съда и три заключения на вещите лица, че има навлизане в нашия двор с три колони и 3-метров зид на строящата се кооперация", споделя още Иванка Сотирова.

С документите жената отива в РДНСК, за да бъде спрян строежът на Стефан Колев. Оттам ѝ отговарят, че те могат да го спрат до 4-тия етаж, след него нагоре стоежа го спира Общината. При това положение Иванка Сотирова отива да говори със зам.-кмета по строителството, за да и обяснят дали тя е известявана по някакъв начин за този строеж, като изисква и документи на които стои нейният подпис, че е уведомена - такива липсват. Получава обаче предписание, което е връчено на Стефан Колев, с което го задължават да премахне елементите от двора ѝ, това обаче не става.

Стефан коментира, че не го пускат в двора, за да премахне тези елементи, а Иванка заявява че с премахването им няма да се оправят нещата и че ще си търси пропуснатите ползи.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Коментари

  • Измамена
    30 сеп 2023 08:37

    Стефан Колев, Бургос Строй, Агенцията му Съни бг, некоректни, 5 години чакаме- сградата Скай Билдинг трябваше да е завършена, а още е до никъде.......Хора добре проучета на кой си давате парите!!!!!

    0 : 2
  • Мале мале
    24 сеп 2023 22:22

    тази е тотално куку

    5 : 0

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега