Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

НФСБ предлага разрешаване на строителството по морето до 15 юни

НФСБ предлага разрешаване на строителството по морето до 15 юни

От партията обаче са категорично против да се работи между 14 и 16 часа, в нарушение на Закона за шума.

НФСБ предлага разрешаване на строителството по морето до 15 юни, т.е. с един месец след законовия срок за преустановяване на строителните дейности по Черноморието. От партията обаче са категорично против да се работи между 14 и 16 часа, в нарушение на Закона за шума.

"И без друго сега туризъм няма – предлагаме работни места до откриването на сезона. В ситуацията на карантина и социална изолация прагът на търпимост пада. На второ място – такова разрешение ще доведе до огромна доза напрежение у хората, затворени от месеци в къщи и до битови конфликти“. Това коментира народният представител и зам.-председател на НФСБ Борис Ячев в ефира на NOVA.

Държавата разполага със сериозен публичен финансов ресурс между 5 и 7 млрд. лв, , който може да бъде насочен към отварянето на пазари и разкриване на нови работни пазари. Борис Ячев подчерта, че предложенията на НФСБ за инвестиции в мащабното строителство са били разгледани и голяма част от тях са били приети на срещата между министър-председателя и Строителната камара. Едно от тях е възобновяване на санирането, където има предвидени около 1.1 млрд лв. Това осигурява работа на между 70 хиляди и 90 хиляди души, говорим не само за строителство, но и за съпътстващи дейности.

"Става въпрос и за изграждането на близо 100 км магистрали и високоскоростни пътища, за които са предвидени 2.5 млрд лв., до края на тази година, за 300 млн. лв. за второстепенни и третостепенни пътища, за 1.8 млрд лв. за ВиК сектора", посочи още Борис Ячев.

НФСБ предлага и пакет от мерки за спасяване на туризма. Една от тях е директна държавна субсидия за запазване до 30% от персонала - това са основните хора във фирмите, заети в сектора (мярка 60:0) срещу ангажимента на работодателя да ги запази на работа до 1 година, посочи още зам.-председателят на НФСБ.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега