Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нинова: Нека увеличим минималната заплата и направим едно добро за половин милион работещи бедни

Нинова: Нека увеличим минималната заплата и направим едно добро за половин милион работещи бедни

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

„Повишаването на доходите на работниците, особено когато става дума за половин милион работещи бедни, е наша изконна битка от много години. Нашето предложение е минималната работна заплата да е 50% от средната работна заплата, което за тази година е 850 лв.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.  

Тя уточни, че в първоначалния законопроект е записано увеличението да се случи в началото на годината, на 1-ви януари 2023 г., но това вече е невъзможно.

„Затова правим предложение тази дата да е 1-ви юли 2023 г. Аргументът, че по средата на годината не е добре да се повишават доходите, ние не го приемаме, защото ръстът на цените и инфлацията няма да чакат минималната работна заплата да се повиши от 1-ви януари. Сега хората имат нужда от тази подкрепа“, каза Нинова.

По думите на Корнелия Нинова, между първо и второ четене на предложението на БСП са се появили предложенията на „Продължаваме промяната“ и ГЕРБ да се счита брутна минимална работна заплата. Тя обясни, че това означава, че в размера на минималната заплата се включва клас “прослужено време“, извънреден труд, нощен труд и т.н. „Представете си, че определим минималната заплата да е 850 лв., а в тях са включени 200 лв. извънреден, нощен труд и клас “прослужено време“ – накрая човекът ще вземе 650 лв., по-малко от сегашната минимална“, даде пример Нинова и допълни: „Философията на нашия законопроект и политическата и социалната ни битка е да повишаваме доходите, а не с една думичка в закона да ги намалите. Много спорихме по тази тема и искам да ви поздравя, ПП и ГЕРБ, че оттеглихте тази думичка и това предложение, защото това щеше да направи по-голяма беля, отколкото да решат проблема на работещите бедни.“

„Уважаеми колеги, вие подкрепихте в края на този парламент и други социални предложения на БСП, като това за безплатните учебници, за което ви благодарим, нека в тези наистина последни дни направим още едно добро – да се запомни този парламент, че половин милион българи са получили подкрепа от мнозинството в Народното събрание“, призова тя народните представители.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега