Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нова вълна на протести пред Парламента, с искане за оставки и референдум

Нова вълна на протести пред Парламента, с искане за оставки и референдум

Мажоритарните избори и дистанционният вот пак излязоха на дневен ред.

Нов мащабен протест се планира в края на тази седмица. Той ще се състои на площада пред Народното събрание, като демонстрантите ще искат оставки, Велико народно събрание и референдум.

Протестите са планирани за дните 16, 17 и 18 ноември, между 11:00 и 22:00 часа. На 17 и 18 ще има и протестни шествия от 13,00 часа до 20,00 часа по маршрут: пл. „Народно събрание“ № 2 – бул. „Цар Освободител“ – пл. „Независимост“ – бул. „Княз Александър Дондуков“ – бул. „Васил Левски“ –  бул. „Цар Освободител“ – пл. „Орлов мост“.

Ето и исканията, които протестиращите ще отправят:
1. Оставка на правителството;
2. Народните представители от 44-тото Народно събрание да внесат предложения в искането проект за изменение и допълнение на Конституцията на Република България и да вземат решение за произвеждане на избори за Велико народно събрание;
3. Народните представители от 44-тото Народното събрание да приемат следните законодателни промени:
- въвеждане на необлагаем минимум за лицата, които получават доходи под 800 лв. месечно в сила от 01.01.2019 г.;
- въвеждане на диференцирана ДДС ставка от 12% за храни, 10% лекарства и 8% за учебници и книги в сила от 01.01.2019 г.;
- държавата да регистрира и управлява по Закона за акцизите и данъчните складове 28 данъчни (акцизни) склада за течни горива във всички административни области на страната с цел либерализиране на пазара;
- създаване на регистър на избирателите по техния действителен настоящ адрес с цел премахване на т. нар. „мъртви души“ в избирателните списъци, които деформират целия избирателен процес;
- народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с относително мнозинство в многомандатни избирателни райони при гласували не по - малко от половината с право на глас;
- обвързване размера на работната заплата на народните представители с три минимални брутни работни заплати и премахване на всички полагащи им се допълнителни суми и привилегии по сегашното законодателство (ПОДНС).

Исканията са внесени в Президентството и 44-тото Народно събрание. Организаторите на протеста ще инициират национален референдум и национална гражданска инициатива за конституционни промени от началото на януари 2019 г. Допитването, което те искат, е с въпроси:

1. Желаете ли българският народ да може да инициира национални референдуми по всички въпроси от компетентността на Народното събрание без ограничение?
2. Желаете ли задължителен национален референдум да се инициира с минимум 100 000 подписа на граждани с избирателни права, събирани в продължение на не повече от 6 месеца?
3. Желаете ли предложението на национален референдум да бъде прието, ако в гласуването са участвали не по-малко от половината участвали на последните избори за Народно събрание и ако с „да“ са гласували повече от половината участвали в референдума?
4. Желаете ли от 2019 г. да се гласува и дистанционно, по електронен път при провеждането на изборите, референдумите и при набиране на подписите за иницииране на референдумите?
5. Желаете ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с относително мнозинство в многомандатни избирателни райони при гласували не по-малко от половината с право на глас?

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега