Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нови терминали на морските летища за летен сезон' 2013

Нови терминали на морските летища за летен сезон' 2013

„Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД подписа днес във Варна договор за строителство и реализация до „ключ” на Нов международен пътнически терминал на летище Бургас и прилежащи площи и Нов международен пътнически терминал на летище Варна и прилежащи площи с Консорциум "ТИЕ-ИЧТАШ".

„Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД подписа днес във Варна договор за строителство и реализация до „ключ” на Нов международен пътнически терминал на летище Бургас и прилежащи площи и Нов международен пътнически терминал на летище Варна и прилежащи площи с Консорциум "ТИЕ-ИЧТАШ".

Изпълнителят е с богат международен опит в строителството на летища в различни части на света, в това число летищата в Анталия, Измир, Баку, Санкт Петербург, Орду — Гиресун (в морето), Казан и др. и бе избран след прецизна Европейска процедура за обществена поръчка.

Строителството на новите пътнически терминали на летище Варна и летище Бургас започва през месец декември тази година, като в строителните дейности само на територията на двете летища се очаква да бъдат заети над 500 работници и служители. Планирано е за летен сезон `2013 летище Варна и летище Бургас да посрещат и изпращат своите гости от новите си сгради.

Новите пътнически терминали на морските летища, управлявани от германо-българския консорциум „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД,  ще разполагат с обширни зони за пристигащи и заминаващи пътници, модерни системи за обслужване на пътници и багаж, атрактивни търговски зони и просторни открити пространства.

Прилага се най-модерната линия за интериор и управление на системите за обслужване на пътници и багаж, което ще доведе до увеличаване на бързината на обслужване. Проектният капацитет на новия терминал в Бургас е 2 700 000 пътници, а на варненския – 1 800 000. 31 ще бъдат гишетата за регистрация на пътници в Бургас и 25 – във Варна. Проектите са изцяло съобразени с изискванията, свързани с присъединяването на България към шенгенското пространство. Терминалът във Варна ще се простира на площ от 18 000 кв.м., а бургаския около 20 000 кв.м.

Сградите са проектирани така, че да могат да се използват в зависимост от пътникопотка във всеки един момент, а при необходимост капацитетът им да бъде допълнително увеличен като разширение към вече съществуващата архитектурна част. Проектите, дело на известни световни проектанти и дизайнери, целят запазване на ваканционното настроение на пътниците по време на целият им престой на летището, в съчетание с характерни елементи от българската архитектура и природа.

През следващите две години „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД инвестира в развитието на двете морски летища около 150 000 000 лв.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега