Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Новите народни представители положиха клетва

Новите народни представители положиха клетва

По традиция първото заседание на Народното събрание бе открито от най-възрастния депутат - Тома Томов.

Новите народни представители положиха клетва в рамките на първото си, тържествено заседание. По традиция то бе открито от най-възрастния депутат - Тома Томов. Той удари първия звънец и произнесе кратко слово. В обръщението си той помоли народните представители и гостите на церемонията да затворят очи и да се върнат назад във времето, към първото "законодателно Народно събрание" на страната и революционните комитети.

След речта на депутата от парламентарната група на БСП - Тома Томов, 234-те присъстващи на заседанието народни представители положиха своята клетва: “Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се.”

Преди да пристъпят към "деловата част" на първото си заседание, представителите в новия парламент изслушаха химните на България и Европейския съюз. Кратки обръщения произнесоха и представители на парламентарните групи в 44-ото Народно събрание.

"Предизборната кампания бе състезание на идеи. Българският избирател за пореден път ни подреди така, че никой да не може да управлява самостоятелно. Коалиционната формула, надявам се, ще ни отведе към политическо съгласие по националните приоритети. (...) За нас управлението не е самоцел. То е синоним на развитие и просперитет. За нас няма да има маловажни теми, въпреки че имаме приоритети", заяви Цветан Цветанов от името на групата на ГЕРБ. Той допълни, че властта ще се стреми да балансира между европейските и националните приоритети.

"Пожелавам да работим така, че да оправдаем току що положената клетва. По волята на народа, БСП за България е втора политическа сила. Ние сме опозиция в 44-ото Народно събрание. Ние сме политическа и управленска алтернатива на ПП ГЕРБ", каза в словото си лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя посочи, че основните приоритети на новия Парламент ще бъде националната сигурност, европейското бъдеще на страната и справянето с демографската сигурност.

На тържественото заседание присъстваха президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова,  бивши председатели на парламента, служебният премиер Огнян Герджиков и министри, патриарх Неофит, главният мюфтия Мустафа Хаджи, представители на вероизповеданията, евродепутати, представители на институции и на дипломатическия корпус.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега