Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Новозеландски диригент в "Травиата" в Бургас

Новозеландски диригент в "Травиата" в Бургас

Спектакълът ще започне в 19 ч. в четвъртък в залата на Операта.

Диригентът от Нова Зеландия СараБисли Шнайдер застава начело на оркестъра на Държавна опера – Бургас запостановката на „Травиата“ от Джузепе Верди на 3-ти май. Маестра Бисли е вече у нас и репетира със симфоничния оркестър. Спектакълът ще започне в 19 ч. вчетвъртък в залата на Операта.

Сара Бисли Шнайдер е родена вНова Зеландия, но голяма част от живота си прекарва в Европа. Основател,музикален и художествен директор на Симфоничния оркестър "Aorangi" вОкланд. През май 2017 г. маестра Бисли получава престижната награда направителството на Унгария "Pro Cultura Hungarica", като става една отедва тримата диригенти с неунгарски произход, почетени с наградата ото самото йучредяване през 1985 г. и първият артист от южното полукълбо, имал честта да мубъде връчен този ценен приз.

През месец май 1995 г. Сара Бисли Шнайдер получаваспециален отзив за работата си по "Noye's Fludde" във вестник"Wiener Zeitung". Спектакълът даде нов живот на произведенията наБенджамин Бритън в Австрия. Артистичният живот на маестраБисли е изключително богат, но някои от най-важните са с Държавния оркестър на"Ермитаж" в Санкт Петербург, "L'Orchester de L'Opéra deMassy" в Париж, "Mariahilfer Oper" във Виена и много други.

В „Травиата“ в четвъртък ще видими звездите на бургаската опера сопраното Мария Цветкова-Маджарова като саматаВиолета, тенорът Даниел Дамянов като Алфред Жермон и баритонът АлександърКрунев като Жорж Жермон. Режисурата е на Александър Текелиев, сценограф ихудожник на костюмите е Каталин Арборе. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега