Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нургюл Салимова и Цветан Стоянов дадоха старт на "Шах-мат на @гресията"

Нургюл Салимова и Цветан Стоянов дадоха старт на "Шах-мат на @гресията"

Първият ход в срещата направи зам.-кметът д-р Лорис Мануелян.

Бургаските световни шампиони по шах Нургюл Салимова и Цветан Стоянов изиграха партията, с която бе поставен официалният старт на турнира "Шахът - ключът към мир и превенция на агресията", който се проведе в Бургас. Първият ход в срещата направи зам.-кметът д-р Лорис Мануелян. Своите умения на черно-бялата дъска показаха десетки младежи, сред които и такива в неравностойно положение.

Нургюл Салимова и Цветан Стоянов са възпитаници на шах клуб "Бургас 64" с треньор Живко Жеков. Нургюл завоюва световната си титла през 2015 година за състезатели до 12-годишна възраст. Тази година тя стана най-младият шампион на България. Днес стана ясно, че Нургюл Салимова ще се състезава на Световното първенство за девойки до 14 години в столицата на Уругвай - Монтевидео, което ще се проведе от 16 до 26 септември. Цветан Стоянов завоюва световната шампионска титла за деца до 9 години през 2009 година, след като през 2008 стана европейски шампион.

Играта на шах на открито е част от проекта "Шах-мат на @гресията", който има за цел да  се създаде мрежа от шахматни клубове от цяла България, които да работят за възпитанието на младите хора чрез практикуването на този интелектуален спорт.

През август и септември ще бъдат организирани 7 регионални шах турнира под наслов "Шахът - ключът към мир и превенция на агресията" в София, Бургас, Варна, Пловдив, Велико Търново, Враца,  Благоевград.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега