Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КЗП започва проверки на стоките и услугите за ученика

КЗП започва проверки на стоките и услугите за ученика

Други акценти в работата на КЗП през есента ще бъдат анализът на общите условия на застрахователните дружества.

В началото на месец септември Комисията за защита на потребителите (КЗП) ще стартира засилени проверки на пазара на стоките и услугите, свързани с подготовката за новата учебнагодина. Това съобщи на пресконференция днес ръководството на институцията.

Други акценти в работата на КЗП през есента ще бъдат анализът на общитеусловия на застрахователните дружества, банките и финансовите институции, кактои съобщенията за намаления преди празниците и подготовката за зимниятуристически сезон.

От началото на май до края на август КЗП е извършила около 11 000 проверки в туристически и търговски обекти, като е съставила близо 800 акта, съобщи председателят на Димитър Маргаритов. Те са свързани, както с административни нарушения, така и с нелоялни търговски практики.

Най-честите нарушения в туристическите обекти (хотели, ресторанти) са заради непредоставяне на услуги, за които търговецът е поел ангажимент, или пък туристическите услуги не са отговаряли на степента на категоризация на обекта.

Въпреки че пазарът не е изчистен от нарушения и проблеми, като цяло туристическият сезон преминава спокойно, обобщи Маргаритов. Той отчете и че през лятото инспекторите на КЗП са взели проби от 35 броя алкохолни напитки, като в 5 от случаите има отклонения от стандарта.

Става дума за разреждане на питиетата или за несъответствие, свързано с техния физико-химичен състав, но не представляват риск за живота и здравето на потребителите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега