Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Няма основания за поскъпване на газа у нас

Няма основания за поскъпване на газа у нас

На фона на спрените газови доставки за Украйна председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Боян Боев заяви, че „все още няма нещо, което да повлияе върху ценообразуващия елемент за природния газ у нас“.

На фона на спрените газови доставки за Украйна председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Боян Боев заяви, че „все още няма нещо, което да повлияе върху ценообразуващия елемент за природния газ у нас“.

Пред журналисти той уточни, че няма обстоятелства, които да предопределят промяна на цената. Според него, ако има промяна от 1 юли, тоест от началото на новото тримесечие, то тя ще бъде на базата на заявленията на дружествата. На този етап нито едно от тях не е подало искане за по-висока цена на природния газ.

Боев уточни, че заради кризата в отношенията между Русия и Украйна регулаторът е в постоянен контакт с „Булгартрансгаз“ за наличните количества в газохранилището в Чирен. Според данните, публикувани на сайта на газопреносния оператор, към момента в хранилището има 354,7 млн. куб. метра природен газ. От началото на проблемите между Москва и Киев не се черпи газ от „Чирен“, а само се нагнетява.

Дневният добив от хранилището може да бъде в рамките на между 3 и 3,5 млн. куб. метра на ден, което подсигурява към 65% от потреблението на природен газ в летните месеци. Отделно има готовност и за обръщане на потока при съществуващата връзка с Гърция.

От Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) уточниха, че на този етап прекъсване на доставките за България няма.„Няма констатирани технически индикации за прекъсвания или промяна на характеристиките на потока в рамките обмена на информация между диспечерските центрове на българския газопреносен оператор “Булгартрансгаз” и газопреносните оператори по пътя на газа от Русия към България“, се казва в официална позиция на министерството, изпратена до медиите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега