Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Областният управител предлага да се обсъди отреждането на 25 парцела в Сарафово

Областният управител предлага да се обсъди отреждането на 25 парцела в Сарафово

Парцелите са общински и част от тях, според приетия от общината устройствен план, са предвидени за жилищно строителство.

Областният управител на Бургас предлага да се обсъди отреждането на  25 парцела в Сарафово за обществени нужди – паркове, детски площадки и градина, паркинг. Парцелите са общински и част от тях, според приетия от общината устройствен план, са предвидени за жилищно строителство. В квартала обаче е видима нетърпимостта към прекомерното застрояване. Миналата седмица жителите му изпратиха подписка до Областна администрация Бургас, в която настояха държавен терен от 6 декара да бъде използван за обществени нужди, вместо за предвиденото от общината застрояване. Теренът трябваше да бъде продаден, но областният управител се вслуша в мнението на квартала, спря търга и заяви, че очаква Община Бургас да поиска терена и той ще съдейства за обособяването му за обществени нужди.  Към момента подобно искане от Община Бургас до Областна администрация Бургас все още не е постъпило.

Областният управител информира, че в района има 25 общински парцела с обща площ 37 декара, които могат да предложат много възможности за подобряване на средата на живеене, както и парцел от 16 декара с неясен статут, но с възможност за разделяне. Справката от кадастъра показва, че всички те са свободни и могат да бъдат използвани за това, което жителите на Сарафово искат – паркове, паркинги, детски площадки, ново крило на детска градина и др.„Когато общественото мнение е достигнало крайна точка на нетърпимост към презастрояването, трябва да разгледаме всички възможности за подобряване на средата и да се съобразим с желанията на живеещите. Радвам се, че съобщението за търга предизвика такава активност, защото се вижда, че възможностите за решаване на проблемите въобще не се ограничават с държавния парцел. Налице са огромни неизползвани възможности на общинските имоти  и те следва да бъдат отредени за това, от което жителите и гостите на Сарафово имат най-голяма нужда", коментира областният управител Пламен Янев.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега