Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Областният управител се срещна с ръководството на мината

Областният управител се срещна с ръководството на мината

Ефективни мерки за трайно разрешаване на натрупаните проблеми в енергийния сектор и мина „Черно море”- Бургас предлага областният управител Павел Маринов. Днес той се срещна в мината с представители на ръководствата на Топлофикация Сливен ЕАД, на мина Черно море и на миньорските синдикати.

Ефективни мерки за трайно разрешаване на натрупаните проблеми в енергийния сектор и  мина „Черно море”- Бургас предлага областният управител Павел Маринов. Днес той се срещна в мината с представители на ръководствата на Топлофикация Сливен ЕАД, на мина Черно море и на миньорските синдикати.

В хода на работната среща бяха изслушани позициите и предложенията на всички отделни страни в производствения процес. Набелязани са конкретни мерки за подобряване на положението за постигане на относително валидни гаранции за редовно изплащане възнагражденията на миньорите. Областна администрация се ангажира конкретно да отправи предложение до НЕК средствата, които се отпускат до енергетичните дружества за погасяване на задълженията на държавата към тях да се разпределят не пропорционално, както е сега, а диференцирано, съобразно социалната тежест на всяко отделно енергийно дружество в икономика.

По този начин ще се опази и подпомогне българското производство и ще се гарантират съществуващи работни места у нас. Сега  в Мина Черно море работят близо 800 души, което го прави едно от големите предприятия в региона, отговорно за поминъка на много от неговите жители.  Евентуално закриване или дори временно спиране на мината означава същинска социална бомба, счита областният управител.  

Друга мярка, която ще се предприеме, е да се намали тежестта на високите социални осигуровки, които сега плащат миньорите, без да получават за това кой знае колко по-големи пенсии от тези на заетите в други сектори.  Сега  голям дял от парите, предвидени за възнаграждения на миньорите, се връщат в бюджета на държавата под формата на осигуровки и други социални плащания.

На срещата се набелязаха и мерки за разкриване на допълнителни източници на финансиране на производството чрез привличане на допълнителни средства от различни фондове предназначени за развитие на човешките ресурси и създаване на по-добри условия на труд и безопасност на работа, както и за привличане на допълнителни целеви инвестиции за частична модернизация на производствено-технологичните условия. С подготовката на предложението на областна администрация до Министерството на икономиката и енергетиката и НЕК пряко е ангажиран заместник-областният Евгени Врабчев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега