Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Обмислят свалянето на извънредното положение преди 13 май

Обмислят свалянето на извънредното положение преди 13 май

"Обмисляме вариант, с който здравния министър, със закон да задължава например носенето на маски и след това. Защото е доказано, че маските помагат", коментира министър-председателят.

Кабинетът обмисля премахване на извънредното положение преди 13 май.  Това заяви премиерът Бойко Борисов инспектира строежа на АМ "Хемус" в участъка между Белокопитово и Буховци. Премиерът уточни, че вече е възложено на юристите да проучат как да стане това. 

"Обмисляме вариант, с който здравния министър, със закон да задължава например носенето на маски и след това. Защото е доказано, че маските помагат", коментира министър-председателят. "Ако така продължи, съм възложил, може би от понеделник, вторник, да се направи вход-изход на парковете, с доброволци, които да не позволяват струпване. Възложил съм да ми направят анализ, ако едно семейство се премести на вилата си или в малко хотелче, къща за гости, така изолирани, както са в Шумен, например, да се изолира в друго място за петък, събота и неделя", коментира премиерът. 

Благодаря на българските граждани, които спазват мерките. Рабирам, че им е тежко. Именно тяхното отговорно поведение допринася за това да няма масово заболяване в страната. Във всеки един момент сме готови да облекчим мерките и да се промени ежедневието на хората. Но трябва и сами да си помогнем, да сме дисциплинирани и разумни. Обмисляме и по-рано да премахнем извънредното положение. Трябва обаче да остане закон, който да дава правомощия със заповед на здравния министър да се налагат ограничения или задължения за хората, когато е необходимо. Анализираме и при какви условия можем да пуснем парковете, така че да няма рискове и струпване на хора.

Публикувахте от Boyko Borissov в Петък, 24 април 2020 г.

"Готови сме да облекчим това, което може", категоричен бе министър-председателят. Той коментира, че България  е като изолиран остров, но е "хубаво да надникнете при тези, които са на апаратно дишане", за да се види, че ситуацията е сериозна.Премиерът коментира, че на всеки му омръзва, тъй като вече това продължава повече от 40 дни и ще се мисли постепенното облекчаване, "за да не психясват хората". И заяви, че извънредното положение не дава някакви правомощие на властите. "Това са глупости за следенето на граждани", отбеляза още той.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега