Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Има няколко варианта за контролиран достъп до Морската градина, ако я "отворят"

Има няколко варианта за контролиран достъп до Морската градина, ако я "отворят"

Когато решението бъде прецизирано, ще бъдат поставени стикери, указващи еднопосочност на движението, които вече са поръчани. Община Бургас има готовност да постави и указателни табели при входовете и изходите на Приморски парк.

Общинският кризисен щаб има готовност да „отвори“ Морската градина на Бургас при решение и заповед на Министерството на здравеопазването и инструкции от Националния оперативен щаб.

На днешното си заседание членовете на щаба обсъдиха варианти за отваряне на най-големият парк в Бургас, но при спазване на определени правила и организация по контрол на достъпа и спазването на правилата. Дейностите по поддръжката на Морската градина не са преустановявани в дните на извънредното положение. На този етап в щаба се дискутират две възможности. Едната предвижда въвеждане на принципа за допускане по възрастови групи в различни часови пояси. Втората опция е за обособяване на отделни зони в Морската градина, всяка от тях разрешена за посещение само от съответна възрастова групи – например, зони за родители с малки деца, зони за пенсионери и др.

Когато решението бъде прецизирано, ще бъдат поставени стикери, указващи еднопосочност на движението, които вече са поръчани. Община Бургас има готовност да постави и указателни табели при входовете и изходите на Приморски парк.

Към момента 13 са пациентите с коронавирус настанени в бургаската болница. Общото състояние на настанените засега е добро, с изключение на един от тях, който е на терапия с кислород, но не е интубиран. В Инфекциозното в Айтос вече няма пациенти с коронавирус. Там ще бъдат настанявани заболелите от областта с други инфекциозни заболявания.663 са под карантина в областта, от които 295 в Бургас.

Общинският кризисен щаб призовава всички бургазлии, живеещи в чужбина, особено в рискови държави, да се въздържат от прибиране у дома, предвид предстоящите празници 1 май, Гергьовден и 24 май, тъй като така застрашават здравето на най-близките си и на околните! Предупреждението идва на фона на съобщената по-рано днес информация, че цяло семейство в Бургас са заразени с коронавирус, след като майката и синът ѝ се върнали от Италия за Цветница. 

Община Бургас ще подсили медицинския екип на УМБАЛ Бургас със свои медицински сестри от бургаските детски градини. В понеделник  6 от тях ще започнат работа в болницата, с тяхно изрично съгласие.До този момент бургаският щаб е получил 3000 маски от висок клас ФФР-2. От тях 1601 са раздадени на здравни заведения: на УМБАЛ – 600, Спешна помощ – 200, КОЦ – 100, Референтна лаборатория - 150, Диализни центрове – 70. В момента има в наличност 1399 от тях и при необходимост, заявена от здравните заведения, те ще бъдат дозареждани регулярно.През уикенда продължава доставката на храни по одобрените за програмата на общинския съвет, както и от дарения. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Коментари

  • иванова
    26 апр 2020 10:38

    А баби с малки деца-те къде ще се разхождат

    0 : 0

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега