Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Обработват улиците в Бургас против заледяване

Обработват улиците в Бургас против заледяване

Въпреки, че зимната обстановка през последното денонощие бе спокойна, дежурните екипи на Община Бургас продължават обработката на улиците против заледяване. За последните 24 часа "Консорциум Титан" е обработил пешеходните зони в Централна градска част, алеи в Приморски парк, парк " Изгрев", градинки: пред опера, Ж.П гара, градинка "Родопи", алеи в парк Езеро, парк Изток, парк в к-с "Славейков", подходите към училища и детски градини, пред болниците, автобусните спирки и подходите към подлезите.

Въпреки, че зимната обстановка през последното денонощие бе спокойна, дежурните екипи на Община Бургас продължават обработката на улиците против заледяване. За последните 24 часа "Консорциум Титан" е обработил пешеходните зони в Централна градска част, алеи в Приморски парк, парк " Изгрев", градинки: пред опера, Ж.П гара, градинка "Родопи", алеи в парк Езеро, парк Изток, парк в к-с "Славейков", подходите  към училища и детски градини, пред болниците, автобусните спирки и подходите към подлезите.

Обработена е и ул. "Ветренска" в кв. Ветрен поради обледеняване от ВиК инфраструктурата. Изразходени са 144 тона луга, 87 тона сол, 75 тона пясък. Обработени са всички  улични платна  по маршрутите на градския транспорт, както и вътрешни улици в комплексите.  13 лишени от свобода  са обработили ръчно всички тротоарни площи на  12 автобусни спирки  по ул. "Одрин" и  тротоарни площи  около автогара "Запад" и "Юг".

"БУРГАС ШЕЛЕ ЕКОСЕРВИЗ" ЕООД са изразходвали 4 тона пясък и 5 тона сол. Обработени са пътищата Бургас- Горно Езерово- Братово, Бургас- кв. Ветрен, Бургас- кв. Сарафово - с. Черно море- с. Рудник. "БУРГАСИНВЕСТ" ЕООД са изразходвали 3 тона пясък,  1 тон сол и 2 тона луга. Обработен са пътищата Бургас- кв. Крайморие, Бургас- село Твърдица и от републиканския път до село Извор.  "БЛАГОУСТРОЙСТВЕНИ СТРОЕЖИ "ЕООД са изразходвали материали  14.5 тона луга, 12т тона сол и 12 тона пясък и са обработили пътищата  кв. Банево- с. Изворище - Драганово с. Брястовец-Рудник  и от републикански път до гр. Българово.Всички пътища са проходими. 

По информация  на "БургасБус" ЕООД няма закъснения по линиите на градския транспорт. Тролеите  изпълняват линиите си от 04.40 ч. без закъснения.  Автобусът по линия от с. Драганово -Бургас е тръгнал в 05.50 часа по разписание. Автобус по линия от гр. Българово-Бургас  е тръгнал в 06.00ч по разписание. Няма закъснения на обществения транспорт и по други извънградски линии. Няма селища без  ток. Дежурните екипи на EVN отстраняват частични ел. аварии по домови отклонения.

По информация на КАТ за изминалото денонощие са станали 14 леки ПТП, без загинали и без ранени, само с материални щети.По информация на ПБЗН:  станали 2 пожара  - горящи отпадъци по ул. Ивайло". По искане от Община Бургас дежурен екип от ПБЗН  е изтеглил  затънала специализирана техника  на EVN за отстраняване на аварии по ел. мрежата  в местността "Острицата".

Няма бедстващи хора на територията на града и общината . Минерални материали или химически вещества по улиците оказват неблагоприятна въздействие върху околната среда. Затова използването на материалите при зимното почистване  под контрола на общинска администрация се  извършва рационално. Продължава непрекъснато следене и реагиране на промените в метеорологичната обстановка-чрез НИМХ - филиал Варна. 

Днес по Черноморието валежите ще са предимно от дъжд, а във вътрешността предимно от сняг, отново са възможни са поледици и заледявания. Постепенно вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще се усили, на места до бурен. Ще нахлува по-студен въздух, с което до края на деня валежите могат да преминат в сняг. В 14 часа температурите ще са близки до сутрешните - във вътрешността между минус 5 и 0, по Черноморието - между 0 и 5 градуса и бързо ще се понижават.

През нощта срещу четвъртък валежите ще спрат, по-късно облачността ще се разкъса. Вятърът ще отслабне, минималните температури ще се  понижат до минус 7 - минус 12 градуса, по Черноморието до минус 2 - минус 7. В петък и събота ще остане облачно, възможно е на места да превали слаб дъжд или сняг. Ще духа до умерен североизточен вятър. Температурите постепенно ще се покачват, и в събота минималните ще са между минус 7 и +2 градуса, по Черноморието минус 2,+3, максималните на повечето места ще са между минус 1 и 4 градуса, по Южното Черноморие до +6.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега