Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Образуваха досъдебни производства срещу собственици на 9 фирми

Фирмаджиите са обвинени в престъпления срещу интелектуалната собственост
Образуваха досъдебни производства срещу собственици на 9 фирми

Нелегално съхранение и разпространение на луксозни стоки, носещи запазените търговски марки, бе пресечено при съвместна операция, осъществена от служители на сектор „Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт” в ГДБОП и колегите им от Бургас.

Нелегално съхранение и разпространение на луксозни стоки, носещи запазените търговски марки “Долче и Габана”, “Версаче”, “Луи Вюитон”,  “Лакоста”, “Поло”, “Джи стар”, “Армани, “Дизел” , “Фере” , “Диор”, “Прада” , “Есприт”, “Томи Хил Фийгър”, Адидас”, „Пума”, „Рийбок”,  и др. бе пресечено при съвместна операция, осъществена от служители на сектор „Компютърни престъпления,  интелектуална собственост и хазарт” в ГДБОП и колегите им от Бургас. 

Мащабната акция бе реализирана  на територията на Обзор. Нейната цел бе  пресичане и предотвратяване на престъпната дейност на фирми, които са се  занимавали с незаконната търговия на луксозните  стоки, носещи чуждите търговски марки без знанието и съгласието на правоносителите.

По първоначални данни собствениците на тези фирми работели по схемата от няколко години. Те набавяли стоката предимно от Турция и изградили мрежа за разпространението й на територията на цялата страна. Към луксозните артикули проявявали голям интерес както български, така и много чужди граждани, заблудени от ниските им цени.

При извършените претърсвания в складовете и търговските помещения на фирмите антимафиотите открили голямо количество маркови дрехи, колани,  чанти и спортни артикули от защитени световно известни марки. Иззетите стоки са над 3 000, а имитираните световно известни марки - над 20.

С престъпната си дейност собствениците на деветте фирми са нанесли материални щети на правоносителите за над половин милион лева. Срещу собствениците на фирмите  са образувани  досъдебни производства  по чл. 172 Б от НК за извършени престъпления срещу интелектуалната и индустриалната собственост, за които се предвижда наказание лишаване от свобода до пет години.

 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега