Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Община Бургас разпореди оградата на "сараите" в "Росенец" да бъде премахната

Община Бургас разпореди оградата на "сараите" в "Росенец" да бъде премахната

Община Бургас отново категорично заявява, че общинската улица никога не е водила до морския бряг, а до частен терен, което е видно и от актуалната кадастрална карта.

Община Бургас е разпоредила на собственика на сараите в парк "Росенец" да премахне оградата. Това става ясно от съобщение на администрацията до "PoligrafF". Както по-рано днес Ви съобщихме лидерът на „Да, България!“ Христо Иванов спретна нова акция в парк "Росенец". Той и симпатизанти на партията отново отидоха до имота, свързван с почетния председател на ДПС Ахмед Доган, за да проверят има ли достъп до плажа, който бе ограничен заради ограда. Проверката му установи безпрепятствен достъп до плажа и частично махната ограда.

Публикуваме позицията на Община Бургас без редакторска намеса:

Община Бургас отново категорично заявява, че общинската улица никога не е водила до морския бряг, а до частен терен, което е видно и от актуалната кадастрална карта. След решението на Общински съвет, с което беше отменен ПУП за местността Отманли, на 29 юли комисия от Община Бургас извърши проверка  на място и констатира следното: 

- Строителната ограда на строежа не е поставена  съгласно одобрения План за безопасност и здраве. На строежа липсва информационна табела, съгласно чл. 13 от Наредба №  2. 
-  На строителната площадка не се извършват тежки строително-монтажни работи. Поставената ограда препятства преминаването през общинския път. 
- Установен е бетониран път през съседен имот- публична държавна собственост, за който в Община Бургас не са издавани строителни книжа.   

Предвид направените констатации е разпоредено:     

Строителната ограда да бъде незабавно премахната и да се осигури свободен достъп на гражданите по общинската улица. 

На собственика, строителния надзор и строителя е дадено предписание в седем дневен срок да бъдат представени в Община Бургас съставените по време на строителството актове и протоколи за строежите в имота, с цел да се установи правомерно ли са обитавани. Режимът за въвеждане в експлоатация на сградите в имота е регистрационен и към днешна дата в Община Бургас не са постъпвали заявления за регистриране и издаване на удостоверение за въвеждане в експлоатация на сградите.

Собственикът е уведомен, че ако не представи изисканите документи в посочения срок, Община Бургас ще предприеме действия по забрана ползването на сградите в имота и принудително премахване на строителната ограда, ограничаваща преминаването по общинския път.   
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега