Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Община Карнобат осигури нова сграда за учениците от пострадалото училище

Община Карнобат осигури нова сграда за учениците от пострадалото училище

Община Карнобат осигури нова сграда, в която да се провеждат занятията на учениците от пострадалото от пожар снощи училище ОУ "Христо Смирненски". Децата ще карат часовете си в сградата на бившето учебно заведение "Минко Неволин". Това решение беше взето по време на извънредното заседание, свикано от кмета на града Георги Димитров.

Община Карнобат осигури нова сграда, в която да се провеждат занятията на учениците от пострадалото от пожар снощи училище ОУ "Христо Смирненски". Децата ще карат часовете си в сградата на бившето учебно заведение "Минко Неволин". Това решение беше взето по време наизвънредното заседание, свикано от кмета на града Георги Димитров.

В момента на първия етаж във "временното" училище може да се провеждатучебни занятия, но на втория етаж е необходимо да се направи бързо освежаване ипочистване.За да се осигури време и свободен достъп заремонтните бригади, кметът Георги Димитров поиска разрешение от министъра наобразованието г-жа Мелена Кунева и нейния заместник г-н Деян Стаматов да бъдеизтеглена пролетната ваканция с една седмица. Така докато учениците почиват,ремонтът ще може да бъде завършен.

Димитров сподели, че не се притеснява откраткия срок за подготовка на сградата, защото вече е издал заповед заизвънреден труд, а освен всичко постоянно се увеличава броят на доброволците,които искат да помогнат.

В часовете след пожара кметът е бил потърсен отмного граждани и фирми, които са готови да се включат със свои сили и средствавъв възстановителните работи и на изгорялото учебно заведение. По всичко личи, че възстановяването на ОУ„Христо Смирненски”, което беше унищожено от пожар, се превръща в общоградскакауза.

"Поднасям своите благодарности на учителите,за това че че спасиха нашите деца”, заяви кметът. Според него случващото се показва, че всичкиучилища са важни за карнобатлии и тъй като едно от тях е в беда, всички мупомагат.

Вече е разкрита и дарителскасметка, където желаещите могат да превеждат средства за възстановяването на ОУ„Христо Смирненски”

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега