Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Цената на природния газ падна до нивата от 2007-ма година

Цената на природния газ падна до нивата от 2007-ма година

Цената на природния газ падна до нивата от 2007-ма година. 8,6 стотинки на киловатчас ще плащат газифицираните домакинства през следващото тримесечие. Цената на природния газ ще влезе в сила от 1-ви април, след като Комисията за енергийно и водно регулиране приеме решение за намаляването й през следващата седмица.

Цената на природния газ падна до нивата от 2007-ма година. 8,6 стотинки на киловатчас ще плащат газифицираните домакинствапрез следващото тримесечие. Цената на природния газ ще влезе в сила от 1-виаприл, след като Комисията за енергийно и водно регулиране приеме решение за намаляванетой през следващата седмица.

През последните четири години се наблюдава значително поевтиняванена синьото гориво, сочат данните на газовите компании у нас. Най-висока е билацената през 2012-та, когато битът е плащал по 13,2 стотинки за киловатчасенергия, произведена с природен газ. Със сегашното намаление цената на синьотогориво ще се доближи до нивата от 2007-ма година, когато киловатчас е струвал средно8 стотинки.

Поредното поевтиняване на синьото гориво ще намали исметките на домакинствата и индустрията. Така от следващия месец газифициранитесемейства ще плащат близо два пъти и половина по-малко спрямо тези, коитоползват електрическа енергия за битови нужди. Цената на тока към момента есредно 18,6 стотинки за киловатчас.

Индустриалните консуматори, които ползват синьо гориво засвоите производства, пък ще плащат 7 стотинки за киловатчас енергия от април. Сравнениятасочат, че за промишлеността електричеството струва 25,5 стотинки, а газьола –18,8 стотинки.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега