Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Община Поморие превръща двора на манастир "Свети Георги" в модерен градски парк

Община Поморие превръща двора на манастир "Свети Георги" в модерен градски парк

Сливенският епархийски съвет, с председател Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Йоаникий, прие молбата на кмета на община Поморие Иван Алексиев за подписване на дългосрочен договор за ползване на двора на манастир „Свети Георги” за изграждане на градски парк. Решението се взе след като идейният проект за парка беше разгледан и одобрен от всички членове на епархийския съвет.

Сливенският епархийскисъвет, с председател Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополитЙоаникий, прие молбата на кмета на община Поморие Иван Алексиев за подписванена дългосрочен договор за ползване на двора на манастир „Свети Георги” заизграждане на градски парк. Решението се взе след като идейният проект за паркабеше разгледан и одобрен от всички членове на епархийския съвет.

Проектната идея в 3D изображения за голямградски парк в дворното пространство на манастира и в градинката около НЧ„Светлина 1939” , беше представена на обществено обсъждане пред жителите наПоморие през месец юли тази година. В мащабния проект са предвидени забавленияза всички възрасти.

Паркът ще представлява различни стилове лабиринти и секторис различни модули, което ще поддържа интереса у посетителите. Ще има музикалнаградина, в която децата ще могат да разговарят на голямо разстояние, чрез специалнисъоръжения под зeмята. В огледалната градина, игрите на светлина ще красятпарка. Вградена в настилката шахматна дъска и огромни фигури, ще подчертаватнестандартната му визия. Тролей на въже е предвиден за най-малките посетители.В идейния проект е заложено виенско колело, алея за колоездачи и паркинг.

След взетото решение предстои подписванена договора и остойностяването на проекта. Намеренията на Община Поморие са,той да бъде включен и финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж2014-2020”, в рамките на Интегрирания план за градско възстановяване и развитиена град Поморие, който се финансира по Оперативна програма „Регионалноразвитие” и предстои да бъде реализиран до 2015-та година.

Преди стартирането на проекта, тойотново ще бъде представен пред обществеността, с цел да бъдат взети подвнимание всички конструктивни предложения и препоръки по осъществяването му.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега