Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Община се отказва от три храма, дарява ги на Сливенската Митрополия

Община се отказва от три храма, дарява ги на Сливенската Митрополия

На вчерашното заседание на общинския съвет в Царево се взе решение Общината да дари на Сливенската Митрополия православните храмове намиращи се в с. Резово, с. Варвара и с. Лозенец – досега частна общинска собственост.

На вчерашното заседание на общинския съвет в Царево се взе решение Общината да дари на Сливенската Митрополия православните храмове намиращи се в с. Резово, с. Варвара и с. Лозенец – досега частна общинска собственост.       

Кметските наместници на с. Резово, с. Варевара и с. Лозенец изразиха своето положително становище по време на заседанието, а именно, че са съгласни посочените в проекторешението сгради да бъдат дарени на Сливенска Митрополия. Това също е позицията и на местните хора, защото те живеят със съзнанието, че тези храмове са собственост на църквата, а не на общината.        

Съгласно Устава на Българската православна църква освещаването на църкви и храмове се извършва след прехвърляне на собствеността им на Българската православна църква и нейните поделения. В случая тези храмове, построени изцяло  със средства на дарители, трябва да бъдат осветени по надлежния ред и да бъдат отворени за гражданите и гостите на Община Царево.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега