Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общината тегли нов заем от 21 млн. лева заради КТБ

Общината тегли нов заем от 21 млн. лева заради КТБ

Общински съвет - Бургас даде разрешение на Община Бургас да изтегли заем от 21 млн. лева от Централния бюджет на държавата. Общината спешно има нужда да получи парите заради 20-те милиона лева, блокирани в КТБ. От администрацията допълниха, че част от парите ще бъдат използвани за ремонт на разрушената инфраструктура.

Общински съвет - Бургас даде разрешение на Община Бургас да изтегли заем от 21 млн. лева от Централния бюджет на държавата. Общината спешно има нужда да получи парите заради 20-те милиона лева, блокирани в КТБ. От администрацията допълниха, че част от парите ще бъдат използвани за ремонт на разрушената инфраструктура.

"В началото на всяка година упълномощавам зам.-кмета по финанси г-н Стойчев да борави с финансите на общината. Той има право да слага парите ни в банка, която е по негов избор, след като се е допитал до Министерството на финансите и други експерти. Избира 4 от предоставените му от МФ - 10, след което се обръща към тях и Общинска банка. Тези 5 банки дават условията за предоставяне на кредит за 35 млн. Нямаме ликвидна криза, нито проблеми с контрагентите. Отказваме само на хора с неуредена документация.

От Министерството на финансите казаха, че всички публични финанси на общините са гарантирани в КТБ, но в момента нямат законова възможност да предоставят парите на общините, които покриват стойността на държавните ценни книжа с директен трансфер от МФ, защото няма решение на БНБ по отношение на състоянието на КТБ, която е работеща, но временно спряла работа. Няма как МФ да вземе тези блокирани ценни държавни книжа и да предостави финансовия регламент на общините, след като банката работи. След като приключи казусът с КТБ, ще направим счетоводна операция. Не е работа на община Бургас да следи състоянието на банките в България. Когато една държава е стабилна и всички финансови институции работят и всички средства по публичните финанси в тези банки са гарантира, при нас няма проблеми", заяви кметът Николов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега