Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общинските съветници се събраха за последното си заседание за 2016-а

Общинските съветници се събраха за последното си заседание за 2016-а

В дневния ред влизат 22 точки.

Общинските съветници се събраха за последното си заседание за 2016-а година. В дневния ред влизат 22 точки. Днес ще бъде обсъдено и предизвикалото остри дебати предложение за увеличение на данъка върху даренията, прехвърлянето на имоти и покупко-продажбата на леки автомобили.

Тази докладна е поставена под номер 1 в дневния ред и още в началото на заседанието предизвика остри реплики. Доводите на вносителите са, че Общината ще си послужи добре с допълнителните постъпление в размер от около 2 млн. лева. Сред мотивите е и фактът, че Бургас бил един от малкото по-големи морски градове, където данъкът е под тавана от 3%.

Припомняме Ви, че от БСП вече заявиха, че няма да подкрепят предложението, но срещу него се изказаха и съветници от други групи съветници в местния парламент. Основните им доводи са, че така ще се лишим от резерв за бъдещо увеличение, а има риск да забавим икономическия растеж, като "изплашим" инвеститорите.

В дневния ред влиза още предложение на кмета Димитър Николов за обособяване на нов паркинг в ж.к. "Меден рудник", в района на ул. "Ал. Г. Коджакафалията". Теренът за момента е предназначен за озеленяване, но не се поддържа като такъв. Земята и сега се употребява от водачите и живущите в района за паркинг, но би могла да бъде оптимизирана.

Днес ще бъде гласувана и програмата за читалищната дейност в Бургас, както и няколко докладни, свързани с общински имоти. Ще бъде разгледана и докладна за промяна в тарифите по отношение на таксиметровата дейност. Според националното законодателство, разрешенията вече са със срок 1 година, вместо 3, което трябва да бъде отразено и в местните разпоредби.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега