Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общинските съветници се събраха за шестото си заседание

Общинските съветници се събраха за шестото си заседание

В 9 часа днес общинските съветници дадоха началото на шестото си заседание. В дневния ред влизат общо 37 точки. Една от най-горещите теми в днешната сесия е докладната на кмета Димитър Николов, който предлага промяна в наредбата за местните данъци и такси.

В 9 часа днес общинските съветници дадоха началото на шестото си заседание. В дневния ред влизат общо 37 точки. Една от най-горещите теми в днешната сесия е докладната на кмета Димитър Николов, който предлага промяна в наредбата за местните данъци и такси.

Според градоначалника, нивото на местните данъци е доста ниско на фона на подобренията и проектите, осъществени от общинската администрация. Кметът иска и промяна на срока за погасяване на задълженията - вместо от 1-ви март до 30 юни, градоначалникът иска началният срок да отпадне, така че всеки да може да заплати налозите възможно най-рано. Промяна се търси и при данъците за имоти, и при тези за автомобили и превозни средства.

Очакваните от Николов допълнителни приходи от увеличението ще възлизат на 1 133 000 лева. Според него по-високите данъци няма да се усетят от гражданите, тъй като става дума за повишение с между 5 и 8 лева за характерните имущества от 100 кв. м., между 8 и 25 лева за търговски обекти и между 7 и 20 за офиси и др. нежилищни обекти. Темата разгорещи страстите в залата и създаде напрежение между групите съветници.

Общинският съветник Евгений Мосинов от групата на БСП посочи, че не е коректно увеличението на данъците за сградите да бъде следствие от подобрението на градската среда и инфраструктурата. Социалистите скочиха и срещу това, че увеличение на данъците в настоящото финансово състояние на българските домакинства, които трудно ще посрещнат коледните празници, както коментира Божидаров.

В рамките на днешното заседание съветниците ще трябва да вземат решение и относно четири резервни проекта, с които общината да кандидатства за финансиране. Те отново са предложени от кмета Николов. Става дума за реконструкция на част от ул. "Сливница", нова зона за отдих в к-с "Възраждане", рехабилитация на междублокови пространства и улици в центъра на града, както и нови зелени площи в кв. "Долно Езерово".

Днес ще бъде гласувано и поемането на дълг от общината за изграждането на новия спортен комплекс в парк "Изгрев" (ж.к. "Славейков"). Съветниците ще решат и дали да увеличат разходите за вдигането на автомобили с "паяк" - към момента те са в размер на 12,50 лева. зам.-кметът Красимир Стойчев предлага сумата да стане 20,83 лева.

В рамките на днешното заседание трябва да се избере и представител на Община Бургас в общото събрание на акционерите на "Индустриален и логистичен парк - Бургас" АД и определяне начина на гласуване на проекторешенията. Съветниците ще решават и относно закупуването на томограф за Онкоцентъра и обособяването на ново помещение за уреда.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега