Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Обявиха реконструкцията на ПСОВ Синеморец за обект с регионално значение

Обявиха реконструкцията на ПСОВ Синеморец за обект с регионално значение

Кметът на Община Царево Марин Киров подчерта, че Черно море е държавна граница и пречистването на отпадъчните води трябва да бъде приоритет не само на общините, но и на целия Югоизточен район, както и на държавата.

 Днес под председателството на областния управител Пламен Янев се проведе заседание на Областния съвет за развитие /ОСР/ на област Бургас. На дневен ред се разгледаха плановете за интегрирано развитие на общините Камено, Сунгурларе и Царево, както и Правилника за устройството и дейността на постоянната областна комисия по заетост. 

Единодушно бе прието и предложението на община Царево за обявяване на обект „Реконструкция на съществуващата ПСОВ Синеморец в КПС с ПИ 66528.501.446, изграждане на нова ПСОВ в ПИ 66528.26.286 по КККР на с. Синеморец, тласкател за сурови води от КПС до нова ПСОВ и отвеждащ колектор от ПСОВ до заустването й в съществуваща шахта до КПС“ за обект с регионално значение.

Към момента пречиствателната станция в с. Синеморец не функционира, поради което отпадъчните води се заустват непречистени в съществуващата канализационна шахта, а оттам в морския залив. Това пречи на туристическата дейност на територията на общината, както и на поминъка на местните. Кметът на Община Царево Марин Киров подчерта, че Черно море е държавна граница и пречистването на отпадъчните води трябва да бъде приоритет не само на общините, но и на целия Югоизточен район, както и на държавата. Областният управител Пламен Янев подкрепи идеята за реконструкцията на станцията и уточни, че ще работи в насока нейното реализиране.      

Общините Камено, Сунгурларе и Царево представиха своите планове за развитие, които са съобразени с регионалните и националните приоритети от Плана за развитие на България. 

При изготвяне на плановете са приложени различни анализи, както и активна комуникация с всички заинтересовани страни. Представителите на трите общини уточниха, че има приемственост с миналогодишните планове и проекти. Част от стратегическите мерки на приетите планове са устойчив икономически растеж, развитие на здравната и образователна система, подобряване на териториалното развитие, опазване на културното наследство и други. Областният съвет одобри и Правилника за устройството и дейността на постоянната комисия по заетост.

В края на заседанието председателят на Общински съвет Бургас Михаил Хаджиянев направи предложение директорите на териториалните структури да присъстват на последващите заседания на ОСР, когато има казус в техните компетенции. Предложението беше прието, тъй като те имат ясен и точен поглед над проблемите в областта и съответно могат да изкажат актуални данни и експертни становища по различни въпроси. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега