Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Официално откриха "Седмицата на Аржентинската култура в Бургас"

Официално откриха "Седмицата на Аржентинската култура в Бургас"

Десетки бургазлии и гости на града опитаха традиционната латиноамериканска напитка „Мате“, отбрани аржентински вина, специалитети и станаха свидетели на класни танго танци, поднесени от професионалисти и любители.

Десетки бургазлии игости на града опитаха традиционната латиноамериканска напитка „Мате“, отбрани аржентинскивина, специалитети и станаха свидетели на класни танго танци, поднесени отпрофесионалисти и любители. 

Всичко товасе случи на фона на музикални произведения от световното музикално наследство идоброто настроение, които цяла вечер съпътстваха официалното откриване на „Седмица на Аржентинската култура в Бургас“. В кулминация на вечерта безспорно сепревърна професионалната двойка от Аржентина - Каролина дел Риверо и ДонатоХуарез. Те триумфираха на специално изградената сцена до КЦ „Морско казино“ подбурните аплодисменти на всички присъстващи.  

„Приятно съм изненадан от факта, че вБургас има толкова много хора, които успяват по този красив начин дапресъздадат идеята на тангото. Вярвам, че и в бъдеще ще продължим да сипартнираме все така успешно“. Това заяви Н. Пр. Гийермо Салвадор Асрак –посланик на Република Аржентина, който беше и специален гост на събитието. 

Присъстващите имаха възможността да научатлюбопитни факти, свързани с билковата напитка „Мате“ - от символиката в самотому поднасяне. Той се сервира в специално изработени съдове, задължително без дасе разбърква предварително. Колоритното питие има доказани лечебни свойства и есимвол на хармонията между хората.  

„Проява с такава класа и мащаб е неминуемачаст от визитната картичка на града ни, който е претендент за Културна столицана Европа през 2019 г.“, каза Атанаска Николова – зам.-кмет по Европейскиполитики в Община Бургас.  Инициативатасе осъществява от Община Бургас, Бургаскотанго общество, със съдействието на Посолството на Аржентина в България.

Снимки от откриването ще намерите на официалната ни фейсбук страница!

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега