Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Огромен кестен се строполи и потроши две коли зад Операта

Огромен кестен се строполи и потроши две коли зад Операта

Огромен кестен се строполи и потроши две коли зад Операта. За щастие, пострадали от инцидента няма. Двата леки автомобила са поели удара и пред собствениците им стои предизвикателството да оправят щетите и да възвърнат оригиналната им форма.

Огромен конски кестен се строполи и потроши две коли задОперата. За щастие,пострадали от инцидента няма. Двата леки автомобила са поели удара и предсобствениците им стои предизвикателството да оправят щетите и да възвърнаторигиналната им форма.

Живущив района разказаха пред PoligrafF.net, че дървото е паднало само, рано сутринта около 6-6:30.По улицата е имало единствено чистачка, която метяла тротоарите. Заради ранниячас, пешеходният трафик бил оскъден, което предотвратило голяма трагедия.

Въпреки това, живеещите в района са притеснени. Причината е, че според тях същата съдба очаква и други дървета по улицата, тъй като повечето били прогнили. „Вижте го, от едната страна е станало на гъба, как няма да падне. И няма да е последното“, коментираха възрастни хора от района. Те са на мнение, че дърветата трябва периодично да се обследват и да се премахват, за да се избегнат случаи като този.

„Този вид растителни видове имат свойството да „страдат“ от вътрешно-гнилостни процеси без видими индикации за това“, обясниха от специализираната фирма „Дендропротект“, която е ангажирана от Общината да обследва дървета в града. Падналото дърво е на около 60 години, без суховършия, хралупи и  механични наранявания. Според  експертите конският кестен, тополите и липите живеят по-малко в урбанизирана среда, което налага периодичен мониторинг, както и подмяна на растителността.

Общината е възложила на фирма „Дендропротект“  на кои улици приоритетно да бъдат обследвани  дърветата - това са улици с по-стара растителност и такива, където има голям пътникопоток. Диагностицирането се извършва със специализирана техника, която може да покаже сериозно заболяване и при дърво, което няма никакви видими признаци за увреждания, както в случая с кестена, който падна днес. 

Дори когато се открие проблем, обаче, отстраняването често се оказва проблем заради жалби на екоактивисти, които оспорват актовете за премахване на старите дървета. Всички издадени от Община Бургас разрешения за премахване на дълготрайна дървесна растителност до настоящия момент са оспорвани в съда, сочи статистиката.

Слединцидента граждани алармирали службите на реда. На място е отзован екип наобщината, който разрязал дървото на парчета и към момента мястото се разчиства.До края на деня улицата ще бъде освободена от тежките късове дървесина.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега