Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Около 80 плажни ивици ще останат без стопанин това лято

Около 80 плажни ивици ще останат без стопанин това лято

Областните управители на Бургас, Варна и Добрич ще трябва да решат проблема с обезопасяването на неохраняемите плажни ивици до 30-и април.

Общо 103 плажни ивици към момента нямат концесионер или наемател, заедно с още три за природосъобразен туризъм. По-голямата част от тези плажове са в Бургаска област. Броят им е 60, като областният управител Вълчо Чолаков ще трябва да предложи за одобрение на министъра на туризма схеми за обезпечаване с водоспасителна дейност по тези плажове това лято.

Срокът, в който областните управители на Бургас, Варна и Добрич ще трябва да решат проблема с обезопасяването на ивиците е 30-и април. Очаква се обаче до края на месеца броят на плажовете без стопани да намалее с около 22 ивици, тъй като част от обявените за неохраняемиплажове са в процедури за отдаване под наем.

Предстояттъргове за 7 плажа: Балчик – централен, Нов плаж – Балчик, Кранево - централен,Къмпинг Делфин, Малък плаж – Лозенец, Росенец – север, Къмпинг – юг. За други 8ще бъдат обявени процедури през април. Това са Крапец – север, Офицерски -запад, Кабакум - централен,  Фичоза, Бяла– север, Офицерски - запад, Несебър – изток, Атанасовска коса. По отношение наоще 7 морски плажа: Несебър – изток, Поморие – централен, Бургас – север,Сахара 2, Обзор – мотела, Свети Влас - изток, Мечата дупка 2, има висящисъдебни спорове. 

Предстоиактуализиране на заповедта на министъра за неохраняемите плажове следприключване на съдебните спорове и след избор на изпълнител на обявените ипредстоящи търгове.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега