Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Олимпийска шампионка кръсти новото бижу на Бургас /Снимки и видео/

Олимпийска шампионка кръсти новото бижу на Бургас /Снимки и видео/

Корабът е дълъг 20 метра и широк 8, като капацитетът му е за 100 пасажери

Новият туристически кораб на Бургас - Бургус, официално бе кръстен днес. Негова кръстница стана олимпийската шампионка Стефани Кирякова, която бе част от ансамбъла на България, завоювал златен олимпийски медал на Игрите в Токио това лято. 





"За мен е изключителна радост, чест и удоволствие днес да бъдем заедно и заедно като бургазлии да дадем новото начало, да кръстим този невероятно красив кораб. Надявам се всеки един от вас тук, всеки един жител на Бургас, във възможно най-скоро време да успее да се повози на него", каза Кирякова на официалната церемония, след което пристъпи към същинската част: "Кръщавам те, Бургус, и те благославям да служиш дълго и вярно на бургазлии и на гостите на града. Нека слънцето, морето и вятърът бъдат винаги благосклонни към теб". След като шампанското бе разбито в кораба, което не стана никак лесно, капитанът получи гърлото на бутилката, която трябва да съхранява докато "Бургус" е в движение. 




Корабът е дълъг 20 метра и широк 8, като капацитетът му е за 100 пасажери. Той ще вози бургазлии и гостите на града в близките туристически забележителности като о-в Св. Анастасия и рибарското селище Ченгене скеле. На церемонията присъстваха десетки гости, сред които Областният управител проф. Мария Нейкова, зам.-кметът на община Бургас по стратегическо развитие и екология, дигитализация и адаптация към промените на климата Весна Балтина, зам.-кметът по финанси, бюджет и икономика Красимир Стойчев, зам.-кметът по култура, туризъм и спорт Диана Саватева, главният архитект на община Бургас Емил Бурулянов, председателят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова, председателят на Постоянната комисия по спорт, деца и младежки дейности Йордан Георгиев и други. 

"Поздравявам Община Бургас за чудесната идея, с която ще затвърдим позициите на града да бъде водеща туристическа дестинация. Капитане, пожелавам ви попътен вятър и чисто море", каза Нейкова. 






Публикувахте от PoligrafF.net в Сряда, 1 септември 2021 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега