Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Опозицията скочи срещу Борисов и промените в кабинета

Опозицията скочи срещу Борисов и промените в кабинета

Опозицията скочи срещу отсъствието на премиера Бойко Борисов по време на дебатите за персоналните промени в кабинета.

Опозицията скочи срещу отсъствието на премиера Бойко Борисов по време на дебатите за персоналните промени в кабинета. БСП и ДПС категорично се обявиха срещу смените на министри, тъй като това нямало да доведе до промяна в политиката на правителството, за което лична отговорност носел министър-председателя.

Съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров не очаква да бъдат извършени някакви реформи, въпреки промените в кабинета. Той попита защо е сменен министър Трайчо Трайков и обвърза оставката му с това, че Трайков е казвал голяма част от истината за АЕЦ "Белене" и е бил "съвестен човек".

Лидерът на БСП Сергей Станишев посочи, че левицата няма да подкрепи промените, но не заради личните качества на кандидатите, а защото няма да има никаква промяна в политиката. Според него отсъствието на премиера от пленарната зала показва, че в България всичко е обърнато с главата надолу.

„Във всяка демократична държава правителството е под контрола на обществото, а при нас властта контролира гражданите, заяви той и отбеляза, че не отделни министри носят отговорност за успехите или неуспехите, а премиерът.

"Следващото правителство ще получи една опоскана държава, без никакви резерви, с безкрайно обедняло население с институции, които не функционират нормално”, каза Станишев.

След изказването на червения лидер Симеон Дянков риторично попита на кого му трябва да плаща за пи ар.  "Отговорът е ясен, каза той - на този, на когото му отнеха еврофондовете, на този, който пишеше до Москва и чакаше пред кабинета в Кремъл да си получи заповедите. Такъв човек трябва да плаща, за да има добър пи ар", посочи Дянков. И добави, че новите министри имат изградени качества и няма да им се налага да плащат за имидж.

„Атака” също се обяви против промените в кабинета. Мотивите - не само не били защитени от министър-председателя, а и нямали аргументация. От партията възразиха срещу отсъствието на премиера Бойко Борисов в пленарната зала и поискаха да бъде поканен в парламента, но мнозинството отхвърли предложението.

Сидеров призова управляващото мнозинство да бойкотира заседанието и „това, което се разиграва” – неуважение към Народното събрание от страна на изпълнителната власт. „Трябва да има граница на търпимост. Не може да се предлагат промени в правителството и министър-председателят да го няма тук, за да ги защитава. Това е подигравка”, каза Сидеров и поиска депутатите да преминат към следващата точка от дневния ред.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега