Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Оставиха в ареста обвиняем за убийството на 45-годишен мъж в Поморие

Оставиха в ареста обвиняем за убийството на 45-годишен мъж в Поморие

Окръжен съд Бургас взе мярка за неотклонение задържане под стража спрямо Стоян Кусев. Той е обвиняем по досъдебно производство за умишлено убийство. На 13 август 2015 г. около 9:30 часа в гр. Поморие на улица Манастирска пред магазин „Импулс“ умишлено умъртвил 45-годишен мъж, като му нанесъл удар с нож в областта на корема.

Окръжен съд Бургас взе мярка занеотклонение задържане под стража спрямо Стоян Кусев. Той е обвиняем подосъдебно производство за умишлено убийство. На 13 август 2015 г. около 9:30часа в гр. Поморие на улица Манастирска пред магазин „Импулс“ умишлено умъртвил45-годишен мъж, като му нанесъл удар с нож в областта на корема.            

Представителятна Окръжна прокуратура Бургас поиска на Кусев да бъде наложена най-тежкатамярка за неотклонение. Прокурорът пледира, че въз основа на събраните в хода наразследването доказателства може да се направи обоснован извод за авторствотона деянието. Държавният обвинител намира, че съществува реална опасност той дасе укрие, за да избегне наказателната отговорност, както и да извърши ново престъпление.Прокурорът се мотивира и с обремененото съдебно минало на обвиняемия.

Защитникътна Кусев поиска от съда да му наложи по-лека мярка за неотклонение. Споредадвоката подзащитният му не е извършил престъплението умишлено. Кусев енамушкал пострадалия само веднъж, с което е причинил смъртта му. Той добави, чене е изключено да е имало и елемент на афект, което да доведе допреквалификация на деянието като непредпазливо причиняване на смърт следствиена телесна повреда или извършено при самозащита.           

Всъдебната зала Кусев заяви, че „нямало да се укрие, нямал такова намерение иако е било така, полицията нямало да го хване“. Той помоли съда да му определидруга мярка, за да може да си гледа двете деца.           

Окръженсъд Бургас констатира, че Кусев е привлечен да отговаря за извършено тежкоумишлено престъпление – убийство, което е наказуемо с лишаване от свобода засрок от 10 до 20 години. От събраните доказателства по делото може да сенаправи обосновано предположение, че той е извършител престъплението, за коетое привлечен да отговаря. Съдът посочи, че както деянието, така и личността муса с висока степен на обществена опасност и има опасност той да се укрие или даизвърши друго престъпление.

Обвиняемият е осъждан, като на 04.06.2010 год. еизтърпял наказание 4 год. и 6 месеца лишаване от свобода за изнасилване,извършено при условията на опасен рецидив. Тези обстоятелства мотивираха съдада му наложи най-тежката мярка за неотклонение. Определениетона Окръжен съд Бургас подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съдБургас. Евентуалното дело там е насрочено за 24.08.2015 г. от 14 ч.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега