Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Постоянен арест за убиеца на "Костов"

Постоянен арест за убиеца на "Костов"

Бургаският окръжен съд взе мярка за неотклонение задържане под стража спрямо Димитър Димитров. Той е обвиняем по досъдебно производство за умишлено убийство. На 15.11.2015 г. около 19:40 часа в гр. Поморие на бул. „Яворов“ пред ресторант „Омар“ Димитров умъртвил 33-годишния Иван Попов с прякор Костов по начин опасен за живота на мнозина – чрез произвеждане на изстрели с огнестрелно оръжие.

Бургаскиятокръжен съд взе мярка за неотклонение задържане под стража спрямо ДимитърДимитров. Той е обвиняем по досъдебно производство за умишлено убийство. На 15.11.2015г. около 19:40 часа в гр. Поморие на бул. „Яворов“ пред ресторант „Омар“Димитров умъртвил 33-годишния Иван Попов с прякор Костов по начин опасен за живота на мнозина – чрезпроизвеждане на изстрели с огнестрелно оръжие.

Представителятна Окръжна прокуратура Бургас поиска на Димитров да бъде наложена най-тежкатамярка за неотклонение. Прокурорът пледира, че на този етап от разследването са събрании проверени доказателства, от които може да се направи обоснован извод заавторството на деянието. Той посочи, че Димитров е обвинен в извършването натежко умишлено престъпление срещу личността.

Деянието е извършено по начин,опасен за живота на мнозина, чрез възпроизвеждане на множество изстрели согнестрелно оръжие срещу пострадалия, който е бил придружаван от други лица и внепосредствена близост до обществено достъпно заведение за хранене, подбудитеза извършване на престъплението се коренят в желанието за саморазправа иотмъщение. Според прокурора тези обстоятелства обуславят висока степен наобществена опасност, касаеща както извършеното престъпление, така и личносттана обвиняемото лице.

Държавният обвинител посочи, че въпреки реабилитиран,обвиняемият е осъждан за извършено престъпление също срещу личността. Тойнамира, че съществува реална опасност Димитров да се укрие, за да избегненаказателната отговорност, както и да извърши престъпление.  Адвокатът на Димитровпоиска от съда да не уважава искането на прокуратурата за налагане нанай-тежката мярка за неотклонение.  Тойпосочи, че Димитров е извършил престъплението,защото се е страхувал от пострадалия, тъй като предния ден е бил нападнат отнего.

Според адвоката не е съобразена квалификацията на деянието, което еизвършено с цел защита на обвиняемия. Той помоли съда да му наложи по-лекамярка за неотклонение домашен арест, като вземе предвид здравословнотосъстояние на неговия подзащитен. От 2005 год. Димитров е с трансплантиранбъбрек, което налагало специален режим на поддържащо лечение, наблюдение иприемане на медикаменти, а това не можело да се осъществи в следствения арест.Пълномощникът посочи, че седем години спрямо обвиняемия няма записанакриминална проява, която да го отличава като обществена опасна личност.            

Всъдебната зала Димитров заяви, че съжалява за деянието. Той помоли съда да муопредели друга мярка, за да може да провежда необходимото лечение. Окръженсъд Бургас констатира, че Димитров е привлечен да отговаря за извършено тежкоумишлено престъпление – убийство, което е наказуемо с лишаване от свобода засрок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Отсъбраните доказателства по делото може да се направи обосновано предположение,че той е извършил престъплението, за което е привлечен да отговаря. Съдътпосочи, че деянието е с висока степен на обществена опасност.

Начинът наизвършване на престъплението и обстоятелството, че обвиняемият незаконно държиогнестрелно оръжие обосновават извод за наличие на реална опасност Димитров даизвърши престъпление, ако бъде на свобода. Обвиняемият е осъждан за хулиганствои нанасяне на тежка телесна повреда, за което е реабилитиран по право. Съдътнамери, че факта за наличие на хронично заболяване на обвиняемия не може да едостатъчен за налагане на по-лека мярка за неотклонение, тъй като съществуварегламентирано медицинско обслужване спрямо нуждаещите се задържани лица вследствените арести. Тези обстоятелства мотивираха съда да му наложи мярка занеотклонение задържане под стража.             

Определениетона Окръжен съд Бургас подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съдБургас. Евентуалното дело там е насрочено за 25.11.2015 г. от 14 ч.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега