Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Оставиха в ареста обвиняемия за убийството на бездомник пред УМБАЛ-Бургас

Оставиха в ареста обвиняемия за убийството на бездомник пред УМБАЛ-Бургас

Срещу задържания прокуратурата е повдигнала обвинение за това, че на 03.10.2021г. в градинка срещу входа на УМБЛ-Бургас, чрез нанасяне на множество удари в областта на главата, умишлено умъртвил мъж на видима възраст около 50 години.

Бургаският апелативен съд остави за постоянно в ареста обвиняемият в убийство на бездомник с неустановена самоличност, извършено на 3 октомври тази година. Защитата обжалва пред въззивната инстанция наложената от окръжния съд в гр. Бургас мярка за неотклонение “задържане под стража“.

Срещу задържания прокуратурата е повдигнала обвинение за това, че на 03.10.2021г. в градинка срещу входа на УМБАЛ-Бургас, чрез нанасяне на множество удари в областта на главата, умишлено умъртвил мъж на видима възраст около 50 години, престъпление по чл. 115 от НК, наказуемо с лишаване от свобода от десет до двадесет години. 

Тезата на защитата е, че задържаният не е умъртвил умишлено пострадалия, а се касае за непредумишлено убийство, което пострадалият е провокирал чрез отправяне на обиди, закани и упражняване на физическо насилие. Служебният защитник посочи в съдебната зала, че клиентът му е останал на местопрестъплението близо 7 часа, сам се е обадил на тел.112, изчакал е пристигането на полицейските органи и доброволно се е предал. Защитата пледира за домашен арест. 

Представителят на Апелативна прокуратура изрази становище, че жалбата е неоснователна, тъй като взетата спрямо обвиняемия мярка за неотклонение задържане под стража е правилна и законосъобразна.

Бургаският апелативен съд като се запозна с всички материали по делото, обсъди доказателствата, събрани в хода на разследването и провери атакуваното определение по оплакванията на жалбоподателя и служебно изцяло, направи извода, че частната жалба е неоснователна.

Според въззивния състав правилен е изводът на първата инстанция, че съобраните доказателства до момента са основа, на която може да се направи обосновано подозрение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност. Правилно е и заключението и за наличието на реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление. Съдът отчита високата степен на обществена опасност на деянието, предвид времето, мястото, механизма, средствата за неговото извършване и незначителния повод за отнемане на човешки живот, както и сравнително високата степен на обществена опасност на обвиняемия като извършител, предвид липсата на задръжки и проявена настойчивост за постигане на вредоносния резултат. 

Доводите на защитата за извършване на убийството при превишаване пределите на неизбежна отбрана, или в състояние на афект, или по непредпазливост, не изискват по-задълбочено обсъждане в това съдебно производство, тъй като касаят въпроси, свързани с разглеждане на делото по същество, посочват апелативните съдии.Определението на Апелативен съд – Бургас е окончателно. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега