Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Освободиха съветник в Руен, занимавал се с контрабанда

Освободиха съветник в Руен, занимавал се с контрабанда

След подадена жалбата от ГЕРБ до Общинския съвет и Общинска избирателна комисия-Руен (ОИК), общинският съветник от ДПС Хасан Али Хюсеин вече не заема поста. Това стана ясно след издадено решение на ОИК-Руен за прекратени правомощия, а на последното проведено заседание на местния парламент въпросното лице, което е осъдено за контрабанда на цигари, вече е било освободено от длъжност.

След подадена жалбата от ГЕРБ доОбщинския съвет  и Общинска избирателнакомисия-Руен (ОИК), общинският съветник от ДПС Хасан Али Хюсеин вече не заемапоста. Това стана ясно след издадено решение на ОИК-Руен за прекратениправомощия, а на последното проведено заседание на местния парламент въпроснотолице, което е осъдено за контрабанда на цигари, вече е било освободено отдлъжност.

В края на февруари общинският координатор на ГЕРБ и съветник ДимоАнгелов сигнализира за скандалния случай. Пред Айтоския районен съд Хасан АлиХюсеин се е признал за виновен, че на 21 януари тази година, в автомобила му ина втория етаж в къщата му в с.Рупча, където живее, държи акцизни цигари безбандерол. Става въпрос за 621 кутии, като общата им стойност е 4957,50 лв. авпоследствие на тавана полицията открива и 14,782 г. марихуана. Оказа се, чевъпросното лице е постигнало споразумение с Айтоския районен съд.

Товаспоразумение се тълкува като влязла в сила присъда, което се явява катооснование за предсрочно прекратяване на правата на общинския съветник. Попринцип, за подобно престъпление Наказателният кодекс предвижда от 1 до 6години затвор и глоба в десеторен размер на откритите контрабандни стоки„Спазихме всички законови стъпки,подадохме сигналите до компетентните органи и след публичност по темата, сестигна и до адекватно решение на ситуацията.

Не е нормално и най-вече показвалипса на пълен морал, общински съветник с потвърдена присъда невъзмутимо дапродължава да бъде част от Общинския съвет в Руен. Жителите на общината бяхавъзмутени от тази информация“, коментира скандалния случай общинскиятпредседател на ГЕРБ. Димо Ангелов и ръководството на партията са удовлетворениот предприети мерки, с които се стигна до отстраняването на Хасан Хюсеин отОбС-Руен.       

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега