Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

От ГЕРБ искат включване на хора с увреждания в проектите за градска среда

От ГЕРБ искат включване на хора с увреждания в проектите за градска среда

Кандидатите за общински съветници от ГЕРБ-Бургас Милен Петров и Лиляна Драгоева се срещнаха с представители на Териториалната съюзна организация на „Съюз на слепите в България“, „Районна организация на глухите“, „Съюз на глухите в България“, сдружения „Достоен живот“, „Интеграция“ и „Дружество на инвалидите“.

Кандидатите за общински съветници от ГЕРБ-Бургас Милен Петров и Лиляна Драгоевасе срещнаха с представители на Териториалната съюзна организация на „Съюз наслепите в България“, „Районна организация на глухите“, „Съюз на глухите вБългария“, сдружения „Достоен живот“, „Интеграция“ и „Дружество на инвалидите“.

Те споделиха мнения и очертаха проблемите на активните и работещи хора сувреждания, хронична бъбречна недостатъчност, онкологични заболявания и др. Милен Петров направи кратък отчет за своята работакато член на Общински съвет Бургас, защитавайки интересите на хората сувреждания. За малко повече от 9 месеца, със съдействието на депутата от ГЕРБИван Вълков, той успя да промени на два пъти Наредбата за опазване наобществения ред на територията на Община Бургас, като в резултат всичкисветофарни уредби в града вече се оборудват със звукови сигнализатори в помощна хората със зрителни проблеми.

В централна градска част и до централния плаж бяхаобособени допълнителни места за паркиране на хора с намалена подвижност.Изготвен бе и проект за подобряване достъпността до плажните ивици и плувнитебасейни в града, като се предвижда изграждането на съоръжения за достъпна средадо самата вода. Всички собственици на обекти вече са длъжни даосигурят безпрепятствен достъп на лица, ползващи кучета водачи.

„Общинскитесъветници от ГЕРБ в предходния мандат 2011-2015 г. вече направиха постъпки заподобряване достъпността на заведенията за доболнична и болнична помощ, както ив училищата на територията на общината. Ние искаме да наложим включването нахората с увреждания на всички нива в процесите по проектиране и изпълнение наелементите и съоръженията за подобряване мобилността на лица с намалена подвижност.”– каза Милен Петров и подкрепи идеята за внедряване на модел за „услуга на едногише“.

Целта е подобряване качеството на услугите на общината и намаляванебюрокрацията и обикалянето по институции, което според присъстващите е огромнозатруднение за хората с увреждания. Представителите на организациите се обявиха в подкрепана декларация на Петров за гарантиране достъпността на уеб сайтовете на всичкисубекти, осъществяващи дейност на територията на община Бургас. Те споделихасвоите впечатления за работата на общинската администрация и Общинския съвет,както и дадоха насоки за подобряването на  сътрудничеството с хората с увреждания, пожелавайкиуспех на ПП ГЕРБ в изборите на 25 октомври.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега