Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

От ГЕРБ настояват за Северния обход и 4-лентовия път до Слънчев бряг

От ГЕРБ настояват за Северния обход и 4-лентовия път до Слънчев бряг

Бургаските депутати от ГЕРБ се обявиха в защита на изграждането на северния обход на града и разблокиране работата по четирилентовия път Бургас-Слънчев бряг.

Бургаските депутати от ГЕРБ се обявиха в защита на изграждането на северния обход на града и разблокиране работата по четирилентовия път Бургас-Слънчев бряг. Припомняйки, че Бургаска област внася 2,2 милиарда лева в републиканския бюджет, в декларация до МС и министъра на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева, депутатите настояват да се преразгледа решението за блокиране на тези два инфраструктурни проекта.

Депутатите припомнят, че едно от най-лансираните предизборни обещания на БСП беше тяхното изграждане. Предоставяме Ви пълния текст на декларациятабез каквато и да е редакторска намеса:

"Настояваме правителствотои в частност министърът на регионалното развитие и благоустройството ДесиславаТерзиева да преразгледат решението си за блокиране работата по четирилентовияпът „Бургас – Слънчев бряг” и Северния обход на Бургас.Изказването наминистъра в Бургас, че тези проекти ще започнат да се реализират евентуалнопрез 2016 г. категорично показва, че не са приоритет за държавата и вероятноняма да се случат изобщо, докато това правителство управлява субективностраната ни.

Това се случва, въпреки че този път беше едно от най-лансиранитепредизборни обещания на БСП.Припомняме, чеБургаска област внася 2,2 милиарда лева в републиканския бюджет и заслужава даполучи финансиране не само за рехабилитация на третокласни и второкласни пътниотсечки. Обръщаме вниманиеи на още един факт. На територията на бургаски регион летуват най-многотуристи.

Всяка година на летище „Сарафово” преминават над 2 млн. пътници, катоот този сезон започва работа втори терминал, с което туристите ще могат да сеувеличат до 2 700 000.Одобрявамерешението на правителството да рехабилитира пътната отсечка от с. Миролюбовокъм Каблешково, но изявленията на министър Терзиева и народните представителиот БСП-Бургас, че това ще облекчи трафика към курортите звучи абсурдно завсеки, който познава пътната карта на региона.

Надяваме се, че управляващитеразбират, че тези над 2,5 млн. пътници от летището няма как да пътуват доНесебър и Слънчев бряг през с. Миролюбово?!Припомняме, чепоследната част по четирилентовия път път „Бургас – Слънчев бряг” е отсечката„кв. Сарафово – Поморие” и тя беше направена с решение на правителството наГЕРБ.Настоящотоправителство има шанса да довърши този път от национално значение, за който нетрябва да се намират оправдания. Категорично противсме и замръзяването на Северния обход на Бургас.

Той би трябвало да свързвадвата първокласни пътя 1-6 и 1-9. Целта му е да обира трафика, идващ от север иот летище „Сарафово” към АМ „Тракия”. В момента целия този поток преминава презБургас, натоварва и амортизира градската улична мрежа.Проектът вече бешеотхвърлен от програмата „Растеж и устойчиво развитие на регионите”, по думитена министър Терзиева не е предвидено и друго финансиране.Настояваме и товарешение на правителството да бъде преразгледано, тъй като отсечката е от изключителнаважност за целия град и за нея вече има изготвен проект."

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега