Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

От началото на годината бензинът е поскъпнал с 18 стотинки

От началото на годината бензинът е поскъпнал с 18 стотинки

Дизелът също е отбелязал ръст - със 17 стотинки.

От началото на годината най-масовият бензин А95 е поскъпнал с 18 стотинки. Това прави 9,23% ръст, като само през последния месец увеличението е от 5 стотинки, показват данните на специализираната платформа "Fuelo".

От началото на месеца цените остават без промяна. В момента средната цена е 2,13 лева за литър, като най-ниската е 1,91 лева за литър, а най-високата - 2,41 лева за литър. Най-евтино се търгува бензинът в отделни бензиностанции във Варна, София и Ботевград. Едни от най-високите цени са отчетени днес на Калотина.

Дизелът също е отбелязал ръст. От началото на годината увеличението е от 17 стотинки или 7,94%. Само от началото на месеца цената е с 3 стотинки по-висока, макар че през последните дни цената върви надолу.

Днес средната цена е 2,31 лева за литър. Най-ниската е 2,04 лева за литър, а най-високата - 2,48 лева за литър. Най-ниските регистрирани цени са в бензиностанции в София, Габрово, Айтос и Силистра, а най-високата е на Калотина.

Средната цена на бензина в Бургаско е 2,12 лева за литър, докато дизелът върви средно по 2,28 лева за литър. Област Бургас е на 12 място в класацията на "Fuelo" за най-евтини горива в България за днес.

Експертите смятат, че причината за увеличението са цените в световен мащаб. Петролът е поскъпнал с близо 15%, предава NOVA. Засега специалистите не вещаят нов съществен скок в цените на горивата през лятото.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега