Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

От полунощ! Нощните заведения ще работят с намален наполовина капацитет

От полунощ! Нощните заведения ще работят с намален наполовина капацитет

"Знаехме, че ще има ръст от заболели и заразени. Това, което обсъждахме със здравното министерство от седмици е, че най-важното е да пазим здравето на хората, но и да не се стига до сюжета от март. Нашият бранш няма да издържи още едно затваряне", каза председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

От полунощ заведенията, баровете и дискотеките ще работят с намален наполовина капацитет.За това се договориха здравният министър Костадин Ангелов и представители на организациите на заведенията.Ще се допускат по 1 човек на 2 квадратни метра, а не както досега - по 1 човек на 1 кв метър. "По този начин считаме, че ще постигнем достатъчно разстояние между посетителите, за да прекъснем епидемиологичния път на предаване на коронавируса", заяви министър Ангелов.

"Знаехме, че ще има ръст от заболели и  заразени. Това, което обсъждахме със здравното министерство от седмици е, че най-важното е да пазим здравето на хората, но и да не се стига до сюжета от март. Нашият бранш няма да издържи още едно затваряне, за това сме готови на всякакви компромиси. Мисля, че постигаме хубави резултати", каза председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

Засилен е и контролът, компромиси няма да има, заяви министър Ангелов.РЗИ и полицията обикалят почти всички нощни заведения в страната. Всички проверки завършват със санкции, където не се спазват мерките. Първо глоба, после затваряне за 3 дни и накрая пълно затваряне. Ако ние постигнем 80-90% да се спазват мерките, ще постигнем ефект. Другите ще ги санкционираме, заяви проф. Ангелов.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега